Tapahtuma Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2022 starts on 6. lokakuuta 2022 klo 9.30.00 +0300
Mikrokurssit tarjoavat mahdollisuuden tehdä asiantuntemus näkyväksi
Etäopetus Hyvät käytänteet Opetusteknologia
Aseta suosikiksi
Paikka: Esityssali 24 -
Puheenjohtaja: Anne Rongas
Ajankohta: 7.10.2022 13.30 - 14.00 (30 minuuttia)
Kohderyhmä: Ammattikorkeakoulu: Asiantuntijat, suunnittelijat, ohjaajat, koordinaattorit

Mikrokurssit tarjoavat mahdollisuuden tehdä asiantuntemus näkyväksi
Parkkonen Tiina Verkko-opetuksen koordinaattori  at South-Eastern Finland University of Applied Sciences tiina.parkkonen@xamk.fi 0406482711


Parkkonen Tiina Producer  at South-Eastern Finland University of Applied Sciences tiina.parkkonen@xamk.fi 0406482711

Pulkkinen Pekka Product manager  at South-Eastern Finland University of Applied Sciences pekka.pulkkinen@xamk.fi 0406300341

Jos sinulla on vain muutama minuutti aikaa, et todennäköisesti aloita mitään, mitä et voi viedä loppuun.

Tästä ajatuksesta käynnistyi meidän mikrokurssituotantomme. Tiesimme opettajiemme potentiaalin, tietotaidon, asiantuntemuksen ja osaamispääoman organisaatiossamme. Tiesimme, että verkko-opetuksemme tutkintoon johtavassa koulutuksessa perustuu korkealaatuiseen suomalaiseen pedagogiseen tietoon ja osaamiseen sekä kansallisiin ja kansainvälisiin verkko-opetuksen laatukriteereihin.

Organisaatiomme pitkäjänteisinä strategisina tavoitteina on panostaa koulutusvientiin ja tulevaisuussuuntautuneeseen koulutukseen ja panostusten myötä tehdä koulutusviennistä myös kannattavaa liiketoimintaa. Vahvan kokeilukulttuurihengen ja digitalisaation tuomien mahdollisuuksien ansiosta meille tarjoutui mahdollisuus kehittää jotain uutta: erilaisia tapoja toteuttaa pedagogiikkaa ja miten ajatella oppimisesta kiireisen arjen keskellä. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa unohdimme hetkeksi opintopisteet ja tutkintokurssien rakenteet.

Ideana oli: Tuottaa nopeasti hyvin suunnitellulla ja testatulla tuotantomallilla korkealaatuisia kaupallisia verkkokursseja asiakkaille omien asiantuntijoidemme avulla. Reagoida aktiivisesti tiettyjen ajankohtaisten tietojen osaamistarpeeseen kaikkialla maailmassa. Luoda helppokäyttöisiä, hyvin suunniteltuja, pedagogisesti tuotettuja massiivisia verkkokursseja ja tukea sisällöntuottajia tuotannon kaikissa osissa alusta loppuun.

Ajattelimme ensin lähinnä kehitettävää tuotetta, tuotantoa ja tuotettavia määriä, kunnes saimme oppia käytännössä, että meidän on ensin selvitettävä syyt, miten voimme motivoida sisällöntuottajia liittymään tuotantoon. Mikä on heidän todellinen intohimonsa? Mitkä ovat heidän resurssinsa massiivisten verkkokurssien tekemiseen? Mitä he saavat tästä?

Ja prosessin aikana löysimme sen ‒ Me kaikki haluamme jotain itsellemme, haluamme tulla näkyviksi, haluamme tehdä asiantuntijuutemme näkyväksi. Seuraavaksi joitain syitä lähteä mukaan. 

Tämä on mahdollisuus tehdä asiantuntijuudesta näkyvää, vahvistaa omia taitoja, päivittää pedagogisia taitoja, saada uusia ideoita omaan työhön, oppia jotain uutta, tuottaa kursseja uudella tavalla, oppia prosessista, oppimisen muotoilusta, uusista teknologioista, matalasta kynnyksestä aloittaa ja päivittää taitoja yhdessä kollegoiden kanssa. Testata uutta ideaa pienellä mikrokurssilla, ovatko ihmiset kiinnostuneita siitä. Ja kaikki tämä tuotettuna erinomaisen tukijärjestelmän voimin: pedagoginen verkosto, sparrausistunnot, mediatuottajat, editoijat, tuotantoassistentti, graafinen suunnittelija, työtovereiden tuki ja yhteishenki.

Mikrotutkintojen tulevaisuus on täällä. Mikro-oppiminen tutkinto-opinnoissa on melkein täällä. Ollaan yhdessä valmiita!