Call for Papers

Esitysehdotusten haku on saanut jatkoaikaa 30.11.2022 saakka:

Suomen suurin digitaalisen koulutuksen tapahtuma ITK2023 järjestetään Hämeenlinnassa Aulangolla 19.-21.4.2023. Järjestämme CFP:n 24.10.-30.11.2022 välisenä aikana teemalla Oppimisen huikea ihanuus. Ehdotukset arvioidaan marras-joulukuussa ja tulokset ilmoitetaan joulu-tammikuussa. 

Tule tekemään kanssamme kaikkien aikojen ITK-konferenssia – on ilo kohdata!

Tule ja tee esitysehdotus

Mitä Call for Papers -prosessissa tapahtuu?

ITK-konferenssi koostuu yli sadasta osallistujien ehdottamasta ja esittämästä esityksestä. Vähintään kolme arvioijaa arvioi ehdotukset blind review -menetelmällä. Toivomme sinun näköisiäsi ehdotuksia kokemuksistasi ja kokeiluistasi – niin onnistuneista kuin myös vähemmän riemukkaista.

Valitse ehdotuslomakkeelta ensin ehdotuksellesi sopivin esitysmuoto. Voit jättää ehdotuksen johonkin viidestä eri esitysmuodosta:

  • ITK-workshop (tutustu huolella workshop-sopimusmalliin ennen ehdotuksen lähettämistä)

  • ITK-foorumi

  • ITK-toimintasessio

  • ITK-areena

  • ITK-posteri

Esitysmuodot eroavat toisistaan esityksen keston, esitystavan ja toiminnallisuuden suhteen. Tarkemmat tiedot eri esitysmuodoista ovat ehdotuslomakkeella.

Kaikki saadut esitysehdotukset arvioidaan. Jokaisen ehdotuksen arvioi vähintään kolme arvioitsijaa ja arviointi toteutetaan blind review -menetelmällä.

Ehdotukset arvioidaan seuraavilla kriteereillä: esityksen toiminnallisuuden taso, aiheen sopivuus vuoden ITK-teemaan, aiheen uutuusarvo, kiinnostavuus ja sovellettavuus käytäntöön.

Esitysehdotuksen jättämisen vaiheet

Kun olet valinnut esitysmuodon, täytä siihen liittyvä ehdotuslomake. Ehdotuslomakkeella kysytään esityksen perustiedot ja sanallinen kuvaus siitä, mitä esitys sisältää. Kaikki ehdotukset arvioidaan sisällöllisen kuvauksen perusteella. Ohjelmaan voidaan valita vain rajallinen määrä ehdotuksia.

Kaikkiin esitysmuotoihin voi jättää hakemuksen yksin, mutta voit tehdä myös yhteisen hakemuksen useamman esiintyjän kanssa.

Ehdotuslomakkeen voi täyttää osissa ja tallentaa keskeneräisenä.

Myös yritykset voivat jättää esitysehdotuksen mutta kaupalliset mainospuheenvuorot eivät kuulu ITK-estradille.

Muista tallentaa ehdotus valmiiksi viimeistään 30.11.2022, jonka jälkeen kaikki ehdotuslomakkeet sulkeutuvat.

Valinnoista tiedotetaan ehdotuksen jättäneelle yhteyshenkilölle joulu-tammikuussa. Pidätämme oikeuden päättää lopullisesta konferenssiohjelmasta. 

Voit tarkastella tekemiäsi esitysehdotuksia osoitteessa https://itk-konferenssi.fi/my/tracks. Näet kunkin esitysehdotuksen tilan Vaihe-sarakkeessa:

  • Ehdotus = Olet tallentanut esitysehdotuksen luonnoksena. Muista vahvistaa esitysehdotus viimeistään 30.11.2022, jotta se etenee arvioitavaksi.

  • Vahvistettu = Kaikki kunnossa. Olet vahvistanut esitysehdotuksesi tiedot ja se etenee arviointiprosessiin.

ITK-workshop 19.4.2023

Workshop on pääasiassa yhteen teemaan keskittyvä, joko puolen päivän tai koko päivän koulutustilaisuus. Puoli päivää klo 10-13 tai 14-17, koko päivä klo 10-17.

Workshop on toiminnallinen: osallistujat pääsevät tekemään ja jakamaan kokemuksiaan.

Kerro ehdotuksessasi workshopin aihepiiri, mitä aiotte tehdä ja mikä on osallistujan rooli workshopissa.

Arviointikriteerit: aiheen sopivuus vuoden ITK-teemaan, toiminnallisuuden taso, aiheen uutuusarvo, kiinnostavuus ja sovellettavuus käytäntöön.

Workshop-tilassa on käytettävissä yksi tietokone, tykki ja langaton verkkoyhteys. Tilassa ei ole osallistujille omia koneita. Tarkemmat tilatiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Workshop-ehdotuksia hyväksytään tilojen sallima rajallinen määrä.

Järjestäjänä vastaat workshopin sisällön suunnittelusta ja toteutuksesta sekä hoidat pääosin workshopin markkinoinnin.

Huom. Ilmoita CfP-lomakkeessa mahdollinen halukkuutesi pitää workshopin lisäksi ennen konferenssia ITK-webinaari, n. 15 minuutin online-esitys aiheestasi.

Lisätietoa ja sopimusmalli workshop-järjestäjälle. Tutustu huolella workshop-sopimusmalliin ennen ehdotuksen lähettämistä.

ITK-foorumiehdotus 20.-21.4.2023

Foorumiesityksessä keskitytään yleensä yhden uuden digimaailmaa soveltavan pedagogisen kokeilun tai hankkeen tulosten esittelyyn.

Foorumiesityksessä on 25 min. sinun tarinaasi ja 5 min. aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Esityksen kokonaiskesto on 30 min.

Suosituksena on yksi esiintyjä ja korkeintaan kaksi, mikäli esiintyjillä on eri rooleja.

Tee ehdotuksestasi napakka. Aloita siitä, mihin ongelmaan / haasteeseen / mahdollisuuteen lähditte hakemaan vastausta. Kerro, miten sen teitte, miten kävi ja mitä tästä voimme oppia.

Arviointikriteerit: aiheen sopivuus vuoden ITK-teemaan, aiheen uutuusarvo, sovelluksen / hankkeen / pedagogiikan innovatiivisuus ja sovellettavuus käytäntöön.

Foorumiesitysehdotuksia hyväksytään konferenssiohjelmaan n. 80 kpl.

Huom. Ilmoita CfP-lomakkeessa mahdollinen halukkuutesi pitää lisäksi ennen konferenssia ITK-webinaari, n. 15 minuutin online-esitys aiheestasi.

ITK-toimintasessiot 20.-21.4.2023

Toimintasessio on nimensä mukaisesti toiminnallinen kokonaisuus, jossa on aktiivista toimintaa yksin tai yhdessä.

Toimintasession kokonaiskesto on 1 h 15 min. Siinä ajassa voi olla esim. useita eri toimintatapoja intropuheista yhdessä työskentelyyn ja tutustumiseen.

Toimintasession toteutukseen kannattaa koota hyvä tiimi, jolla on erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia teeman ympäriltä.

Perustele, miksi aihepiirisi on tärkeä ja sopii toimintasessioksi. Rakenna kokonaisuus monipuoliseksi ja innostavaksi.

Arviointikriteerit: aiheen sopivuus vuoden ITK-teemaan, aiheen uutuusarvo ja merkittävyys, toteutustavan kiinnostavuus ja pedagoginen näkökulma.

Pääasiassa isommissa saleissa pidettäviä toimintasessioita hyväksytään mukaan rajallinen määrä.

Huom. Ilmoita CfP-lomakkeessa mahdollinen halukkuutesi pitää lisäksi ennen konferenssia ITK-webinaari, n. 15 minuutin online-esitys aiheestasi.

ITK-areena 20.-21.4.2023

ITK-Areena on Aulangon Areenalla tapahtuva tilaisuus. Areena-tilaisuuden kesto on 1 tunti.

Areena on iso tila (yleisöä sopii satoja), joten sinne toivotaan esityksiä, jotka kiinnostavat laajalti ITK-yhteisöä.

Voit ehdottaa Areenalle tapahtumaa, jonka joko järjestät itse tai toivot meidän järjestäjien organisoivan yhdessä kanssasi. Voit myös antaa meille ideoita Areenoiden sisällöistä, esiintyjistä ja me järjestämme sen, jos esitys saa riittävästi kannatusta arvioinnin yhteydessä.

ITK-posteriehdotus 20.-21.4.2023

ITK-posterinäyttely uudistuu vuodelle 2023: ITK-posterit saavat uuden, isomman tilan. Posterit huomioidaan aiempaa paremmin myös konferenssiohjelmassa.

Posterit ovat esillä näköalapaikalla, ja niistä koostetaan myös verkkoposterinäyttely.

ITK-posterin avulla on tarkoitus esittää tutkimustuloksia ja / tai kehittämisprojekteja, tiedottaa ja / tai mainostaa. Kerro ehdotuksessasi, mitä haluat esittää ja miksi juuri posterina. Muista konferenssin teema.

Arviointikriteerit: aiheen sopivuus vuoden ITK-teemaan, aiheen uutuusarvo ja kiinnostavuus sekä sovelluksen / hankkeen / pedagogiikan innovatiivisuus ja sovellettavuus käytäntöön.

Posterin esittelijät ovat sovittuina aikoina yleisön tavattavissa.

Huom. Ilmoita CfP-lomakkeessa mahdollinen halukkuutesi pitää lisäksi ITK-webinaari, n. 15 minuutin online-esitys aiheestasi.

Tule ja tee esitysehdotus