Tapahtuma Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2023 starts on 20. huhtikuuta 2023 klo 9.30.00 +0300
Virtuaalistudio
Opetusteknologia Oppimisympäristöt Virtuaaliympäristöt
Aseta suosikiksi
Kohderyhmä: Ammatillinen oppilaitos: Opettajat

Kaasinen Kari Projektipäällikkö, lehtori  at Kpedu kari.kaasinen@kpedu.fi 044 725 0840


Erkkilä Janne Tuottaja, tutkintovastaava, lehtori  at Kpedu janne.erkkila@kpedu.fi 044 725 0834

Kaukonen Niko Projekti-insinööri, virtualisoija, opettaja  at Kpedu niko.kaukonen@kpedu.fi 0408073619

Kiviharju Juha Ohjaaja, lehtori  at Kpedu juha.kiviharju@kpedu.fi 0408085504

Toisen asteen ammatillinen oppilaitos on toteuttanut EAKR-rahoituksella Euroopankin mittakaavassa ainutlaatuisen media-alan oppimisympäristön, virtuaalistudion. Koulutuksen kehittämisen lisäksi hankkeessa pilotoidaan virtuaalistudion käyttöä maakunnan yritysten kanssa. 

Yrityspilotit toteutetaan osana oppilaitoksen media-alan koulutusta. Piloteissa media-alan opiskelijat osallistuvat tuotantoon eri rooleissa ohjaajana, studio-ohjaajana, kamerarobotiikan käyttäjänä, kuvaussihteerinä, virtuaalioperaattorina, äänitarkkailijana ja valaistuksen tarkkailijana ja varsinaisina esiintyjinä. 


Esituotannossa teknisen suunnittelun opiskelijat mallintavat yhdessä hankkeen asiantuntijoiden kanssa virtualisoitavia esineitä ja ympäristöjä.

Posterissa esitellään 31.8.2023 kestävän Virtuaalistudio-hankkeen tähänastisia tuloksia. Eri asiantuntijat - tuottaja, monikameraohjaaja ja virtualisoituja ympäristöjä ja esineitä kehittävä hankeinsinööri - päivystävät vuorotellen ja kertovat omasta näkökulmastaan hankkeen saavutuksista ja tavoitteista.