Lasten ja nuorten tekemä Aula -kohti parempaa arkea
Hyvät käytänteet Oppimisympäristöt
Paikka: Esityssali 36 -
Puheenjohtaja: Pasi Silander
Ajankohta: 20.4.2023 16.30 - 17.00 (30 minuuttia)

Immeli-Vänskä Kati Projektipäällikkö  at Helsingin kaupunki


Immeli-Vänskä Kati , Projektipäällikkö
Helsingin kaupunki

Mehtälä Karri , ICT projektipäällikkö
Helsingin kaupunki

Aula on lasten ja nuorten tekemä palvelu. Kehitystyön lähtökohtana oli luoda yksi paikka, josta oppijat saavat kokonaisvaltaista tukea niin opiskeluun kuin muihin elämän osa-alueisiin. Palvelu kustomoituu käyttäjän mukaan eli esimerkiksi ensimmäisen luokan oppilaan Aula on erilainen kuin lukiolaisen tai ruotsinkielisen koulun oppilaan. Aula-palvelusta on olemassa neljä kieliversiota: suomi, ruotsi, englanti ja pohjoissaame.

Suositusta, lähes 20 000 päivittäisen vierailun, palvelusta lapset ja nuoret löytävät oppimista tukevat työkalut, saavat nopeasti ja vaivattomasti yhteyden esimerkiksi oman koulun kuraattoriin, psykologiin ja terveydenhoitajaan, voivat ilmoittautua kaupungin tarjoamiin harrastuksiin ja pääsevät suoraan lähikirjaston palveluihin. Lisäksi palvelussa on hyvinvointia tukevia lisäosia ja chatti, joka mahdollistaa keskustelut terveyden- ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa myös kouluaikojen ulkopuolella. 

Aula on esimerkki onnistuneesta kehitysprojektista, jota loppukäyttäjät ovat olleet vahvasti tekemässä ja josta on tullut tärkeä osa lasten ja nuorten parempaa arkea.

Tervetuloa Aulaan!