Tapahtuma Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2024 alkaa 17. huhtikuuta 2024 klo 9.30.00 +0300
Tule opiskelemaan energiasiirtymän aiheita ilmaiseksi verkossa!
Oppimisympäristöt
Aseta suosikiksi
Kohderyhmä:
  • Aikuiskouluttajat ja vapaan sivistystyön toimijat
  • Ammattikorkeakoulu: Opettajat
  • Opiskelijat ja tutkijat

Aejmelaeus Monica Digipedagogiikan asiantuntija  at Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy


Aejmelaeus Monica , Digipedagogiikan asiantuntija
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy

Gröndahl Hanna , Projektityöntekijä
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy

Koutonen Ellamari , Projektisuunnittelija
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy

Posteriesityksessämme esittelemme opiskelumahdollisuuksia Uudet osaamispolut energia-alalle -hankkeen Summer Academyssä. Kevään 2024 aikana hanke käynnistää verkkokoulutuksista koostuvan Summer Academyn, jonka tarkoituksena on tuoda koulutusten aihepiirit yhä useamman saataville. Täysin verkossa toteutettava täydennyskoulutus mahdollistaa tutustumisen energia-alan aiheisiin käyttäjien testaamilla ja tutkimusperustaisesti kehitetyillä verkkokursseilla. Kurssien oppimismateriaali on kaikille avointa.

Hankkeessa on järjestetty jo useampi koulutus liittyen esimerkiksi rakennusautomaatioon ja aurinkosähköön. Koulutukset ovat pääasiassa olleet hybriditoteutuksia, joissa opiskellaan niin kampuksella, työpaikoilla kuin verkossa. Laajuudeltaan koulutukset ovat 5–15 opintopistettä.

Uudet osaamispolut energia-alalle -hanke tuottaa ja järjestää maksuttomia täydennyskoulutuksia, jotka liittyvät energia-alaan ja talotekniikkaan. Hankkeen toteuttaa Metropolia Ammattikorkeakoulu. Tavoitteena on paitsi lisätä tietoutta energiasiirtymästä, myös tuoda uusia osaajia energia-, kiinteistö- ja rakennusaloille. Koulutukset on pääosin suunnattu työelämässä oleville, työelämän ulkopuolella oleville sekä Metropolian ulkopuolisille opiskelijoille.