Tapahtuma Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2024 alkaa 17. huhtikuuta 2024 klo 9.30.00 +0300
Tavoiteperusteinen opetuksen suunnittelu ja arviointi digitaalisessa ympäristössä
Arviointi Hyvät käytänteet Opetusteknologia
Aseta suosikiksi
Kohderyhmä:
  • Luokanopettajat
  • Perusaste/lukio: Asiantuntijat, suunnittelijat, ohjaajat, koordinaattorit
  • Peruskoulun aineenopettajat

Tavoiteperusteinen opetuksen suunnittelu ja arviointi digitaalisessa ympäristössä
Sälevä Sari Opettaja  at Oulun kaupunki


Sutinen Riina , Pedagogienen asiantuntija
Jyväskylän kaupunki

Sälevä Sari , Hankekoordinaattori
Oulun kaupunki

Onko opetussuunnitelman mukainen opetuksen suunnittelu ja arviointi vaikeaa? Ei ole enää! Kun DigiOne otetaan käyttöön, Opetus-palvelu tuo koulun oman opetussuunnitelman paikallisine tarkennuksineen opettajan suunnittelu- ja arviointityön tueksi samaan ympäristöön, missä opettaja toimii muutenkin joka oppitunti.

Tule tutustumaan miten DigiOne tukee opettajan tavoiteperusteista opetuksen suunnittelua ja arviointia perusopetuksessa. Näet konkreettisia esimerkkejä erilaisista tavoista arvioida oppilaan osaamista eri oppiaineissa. Työ lähtee tavoiteperusteisesta opetuksen suunnittelusta päättyen arvioinnin toteuttamiseen niin, että se palvelee niin opettajaa kuin oppilastakin. Opettaja saa arviointitietoa oppilaan osaamisesta tavoitteittain, joka mahdollistaa paitsi oppilaan paremman ohjaamisen niissä tavoitteissa, joissa on kehittymisen tarvetta, myös jatkuvasti karttuvaa tietoa lopulta oppilaan summatiivisen arvioinnin tueksi. Tämä avaa myös oppilaalle sen, missä tavoitteissa hänen osaamisensa on hyvää ja missä on parannettavaa.

DigiOne-kunnissa on kehitetty arviointiajattelua ja pedagogista toimintakulttuuria monipuolisesti Digipolku-hankkeen toimesta. Nappaa vinkit talteen oman opetuksesi, koulusi tai koko kunnan kehittämiseksi!