-
Psykologisen turvallisuuden rakentaminen verkko-opintoihin
Mattila Johanna
-
Oppimismuotoilun työpaja
Laapio Isto
-
Implementation of learning analytics to online inquiry learning system under development
Koho Johanna
-
Digiluokka 2.0 - koronasta oppia ja tulevaisuudesta koppia
Laru Jari
-
Web-sovelluksen käyttöliittymän suunnittelu alakouluikäisten lasten kanssa
Tapola Mirva
-
Voice of korkeakoulu – Podcasteista kuulokulmaa oppimiseen
Vihmalaakso Jarmo
-
Koulujen ja huoltajien materiaalipankit
Juutinen Saara
-
Kurssikokeet lukioissa - yhdessä opettajien kanssa kehitetyt työkalut arjen sujuvoittamiseksi
Lahti Juha
-
Digitalisaation suuntaviivat - TVT-strategia Päijät-Hämeessä
Hanna-Maria Partanen
-
Tulevaisuustaitoja kehittävän oppimisprosessin suunnittelu ja toteutus
Hyyryläinen Heikki
Toimintasessiossa tutustutaan XR-teknologioihin yhteisöllisten ja immersiivisten kokemusten mahdollistajana erilaisissa oppimistilanteissa ja virtuaalitodellisuuden tapahtumissa.
Kevättalvella 2020 alkanut poikkeustilanne, etäopetukseen siirtyminen ja erilaisten tapahtumien, kuten ITK:n peruuntuminen, innostivat meitä EDUXR-tiiminä etsimään uusia teknisiä ratkaisuja niin työntekoon, oppimiseen kuin vapaa-ajallekin. Laajennettu todellisuus (XR) luo mahdollisuuden toisten ihmisten kohtaamiseen, yhteisölliseen työskentelyyn ja oppimiseen immersiivisissä, uppouttavissa, ympäristöissä. Tällaisia ratkaisuja on tarvittu ja tullaan edelleen tarvitsemaan ehkä enemmän kuin koskaan. EDUXR-tiimimme onkin järjestänyt useita laajennetun todellisuuden tapahtumia kuluneen vuoden aikana, ja kysyntä virtuaalitodellisuudessa järjestettäviin tilaisuuksiin tuntuu vain kasvavan.
EDUXR:n taustalla on Business Finlandin rahoittama “Laajenevat oppimisen todellisuudet” -hanke. Hankkeessa rakennamme laaja-alaista VR-toimijoiden verkostoa, jonka yhteisellä asiantuntemuksella syntyy kansainvälisesti merkittävää VR-teknologiaa ja oppimista yhdistävää osaamista, tutkimusta sekä uudenlaisia koulutuspalveluja ja -tuotteita.
Tämän toimintasession aluksi kerromme kokemuksiamme XR-tapahtumien tuottamisesta, toteuttamiseen tarvittavista kyvykkyyksistä ja teknologioista sekä kantapään kautta oppimistamme asioista. Kurkistamme myös laajennettuihin oppimisen todellisuuksiin: miten XR-teknologiat tukevat immersiivistä oppimista ja miten rakennetaan yhteisöllinen oppimisen maailma virtuaalitodellisuuteen. Aloituspuheenvuoron lopuksi esittelemme lyhyesti toimintapisteiden sisällön ja ohjeistamme yleisöä toimintasession kulusta sekä toimimisesta XR-kierroksilla.
Aloituspuheenvuoron (n. 15 min) jälkeen osallistujilla on mahdollisuus kokea kaksi erilaista virtuaalitodellisuuden maailmaa 15 minuutin mittaisilla opastetuilla XR-kierroksilla. Yhdessä XR-maailmassa voi kerrallaan vierailla 8-10 henkilöä. Jokaisen kierroksen jälkeen VR-laitteet desinfioidaan ennen seuraavia käyttäjiä. Toimintasession aikana on kolme 15 minuutin kierrosta molemmissa ympäristöissä, joten kaikkiaan opastetuille XR-kierroksille ehtii toimintasession aikana osallistua n. 60 henkilöä.
Virtuaalitodellisuuden kierrosten lisäksi osallistujat voivat toimintasession aikana vapaasti tutustua teknologiakumppaniemme XR-laitteiden ja -sovellusten valikoimaan ja testata erilaisia laitteita. Samalla on mahdollisuus keskustella EDUXR-tiimiläisten kanssa esimerkiksi oppimisesta ja tapahtumien järjestämisestä virtuaalitodellisuudessa tai maailmojen rakentamisesta virtuaalitodellisuuteen. Voimme myös yhdessä miettiä, mitä esittämiäsi haasteita XR-teknologioilla voisi tulevaisuudessa ratkaista ja mitä tarjottavaa laajennetuilla todellisuuksilla olisi juuri sinulle.
Toimintasession toiminnallinen osuus (n. 60 min) koostuu kolmesta rinnakkaisesta toimintapisteestä / aihekokonaisuudesta
-
EDUXR 2020 - tapahtuman järjestäminen virtuaalitodellisuudessa
(3x15 min opastettu kierros virtuaalitodellisuudessa, max. 10 hlöä / kierros)
Kierroksella tutustutaan EduXR-tilaisuuksien ympäristöihin AltspaceVR:ssa ja kerrotaan maailmojen rakentamisesta virtuaalitodellisuuteen. -
Yhteisöllinen oppiminen virtuaalitodellisuudessa
(3x15 min kierros virtuaalitodellisuudessa, max. 10 hlöä / kierros)
Kierroksella tutustutaan ammatillisen koulutuksen yhteisöllisiin oppimisen ympäristöihin virtuaalitodellisuudessa, ja päästään ohjatusti kokeilemaan erilaisten taitojen harjoittelua XR-ympäristöissä. -
Yrityskumppanien toimintapiste (koko toimintasession ajan)
Mahdollisuus verkostoitua, jakaa kokemuksia ja kysellä neuvoja XR-teknologioihin ja niiden hyödyntämiseen liittyvistä asioista.