EDUXR - oppimisen retkiä toiseen todellisuuteen
Etäopetus laajennettu- ja virtuaalitodellisuus Oppimisympäristöt tapahtumien järjestäminen virtuaalitodellisuudessa
Paikka: Esityssali 23 -
Ajankohta: 6.10.2022 11.15 - 12.30 (1 tunti 15 minuuttia)

EDUXR - oppimisen retkiä toiseen todellisuuteen
yliopistonopettaja  at Jyväskylän yliopisto / opettajankoulutuslaitos


Toimintasessiossa tutustutaan XR-teknologioihin yhteisöllisten ja immersiivisten kokemusten mahdollistajana erilaisissa oppimistilanteissa ja virtuaalitodellisuuden tapahtumissa.

Kevättalvella 2020 alkanut poikkeustilanne, etäopetukseen siirtyminen ja erilaisten tapahtumien, kuten  ITK:n peruuntuminen, innostivat meitä EDUXR-tiiminä etsimään uusia teknisiä ratkaisuja niin työntekoon, oppimiseen kuin vapaa-ajallekin. Laajennettu todellisuus (XR) luo mahdollisuuden toisten ihmisten kohtaamiseen, yhteisölliseen työskentelyyn ja oppimiseen immersiivisissä, uppouttavissa, ympäristöissä. Tällaisia ratkaisuja on tarvittu ja tullaan edelleen tarvitsemaan ehkä enemmän kuin koskaan. EDUXR-tiimimme onkin järjestänyt useita laajennetun todellisuuden tapahtumia kuluneen vuoden aikana, ja kysyntä virtuaalitodellisuudessa järjestettäviin tilaisuuksiin tuntuu vain kasvavan.

Tämä toimintasessio koostuu:

  • Aloituspuheenvuorosta (n.15 min), jossa kerromme kokemuksiamme XR-tapahtumien tuottamisesta, toteuttamiseen tarvittavista kyvykkyyksistä ja teknologioista sekä kantapään kautta oppimistamme asioista. Aloituspuheenvuoron lopuksi esittelemme lyhyesti tomintapisteiden sisällön ja ohjeistamme yleisöä toimintasession kulusta sekä toimimisesta VR-kierroksilla.

  • Virtuaalitodellisuuden kierroksista, joilla on mahdollisuus kurkistaa opastetusti kahteen VR-ympäristöön. Kierroksilla saa maistiasia siitä, miten virtuaalitodellisuuteen voidaan rakentaa kokemuksellisia, immersiivisiä ja yhteisöllisiä taiteen ja oppimisen maailmoja.
    Toimintasession aikana järjestetään kolme samansisältöistä 15 minuutin mittaista opastettua VR-kierrosta, joissa “toiseen todellisuuteen” pääsee VR-laseilla mukaan max. 10 henkilöä / kierros. Yhteensä VR-laseilla pääsee siis mukaan noin 30 henkilöä. Kierroksia voi seurata myös “tässä todellisuudessa” esitystilan screeniltä.

  • Yrityskumppaneiden toimintapisteet

    Mahdollisuus tutustua yhteistyökumppaneidemme VirtualDawnin, 3D Talon, Thinglinkin ja Atean XR-ympäristöihin ja -tuotteisiin sekä jakaa kokemuksia ja kysellä neuvoja XR-teknologioihin ja niiden hyödyntämiseen liittyvistä asioista. 

Toimintasessio tarjoaa oivan tilaisuuden kokea ja tutustua XR-teknologioiden mahdollisuuksiin, sovelluksiin ja erilaisiin laitteisiin sekä keskustella asiasta ja tai vaikkapa vähän sen vierestäkin.

Tervetuloa mukaan!