-
Psykologisen turvallisuuden rakentaminen verkko-opintoihin
Mattila Johanna
-
Digiluokka 2.0 - koronasta oppia ja tulevaisuudesta koppia
Laru Jari
-
Koulujen ja huoltajien materiaalipankit
Juutinen Saara
-
Oppimismuotoilun työpaja
Laapio Isto
-
Helsingin verkkolukio
Lähde Markus
-
Learning environment supporting new ways of learning, insights from user surveys
Peltonen Hannele
-
Opiskelijoiden kokemuksia etäopiskelusta
Nevaranta Matias
-
Web-sovelluksen käyttöliittymän suunnittelu alakouluikäisten lasten kanssa
Tapola Mirva
-
Oppilas- ja opettajaportaalit osana sujuvampaa arkea
Mehtälä Karri
-
Digitalisaation suuntaviivat - TVT-strategia Päijät-Hämeessä
Hanna-Maria Partanen
Toimintasessiossa tutustutaan XR-teknologioihin yhteisöllisten ja immersiivisten kokemusten mahdollistajana erilaisissa oppimistilanteissa ja virtuaalitodellisuuden tapahtumissa.
Kevättalvella 2020 alkanut poikkeustilanne, etäopetukseen siirtyminen ja erilaisten tapahtumien, kuten ITK:n peruuntuminen, innostivat meitä EDUXR-tiiminä etsimään uusia teknisiä ratkaisuja niin työntekoon, oppimiseen kuin vapaa-ajallekin. Laajennettu todellisuus (XR) luo mahdollisuuden toisten ihmisten kohtaamiseen, yhteisölliseen työskentelyyn ja oppimiseen immersiivisissä, uppouttavissa, ympäristöissä. Tällaisia ratkaisuja on tarvittu ja tullaan edelleen tarvitsemaan ehkä enemmän kuin koskaan. EDUXR-tiimimme onkin järjestänyt useita laajennetun todellisuuden tapahtumia kuluneen vuoden aikana, ja kysyntä virtuaalitodellisuudessa järjestettäviin tilaisuuksiin tuntuu vain kasvavan.
Tämä toimintasessio koostuu:
Aloituspuheenvuorosta (n.15 min), jossa kerromme kokemuksiamme XR-tapahtumien tuottamisesta, toteuttamiseen tarvittavista kyvykkyyksistä ja teknologioista sekä kantapään kautta oppimistamme asioista. Aloituspuheenvuoron lopuksi esittelemme lyhyesti tomintapisteiden sisällön ja ohjeistamme yleisöä toimintasession kulusta sekä toimimisesta VR-kierroksilla.
Virtuaalitodellisuuden kierroksista, joilla on mahdollisuus kurkistaa opastetusti kahteen VR-ympäristöön. Kierroksilla saa maistiasia siitä, miten virtuaalitodellisuuteen voidaan rakentaa kokemuksellisia, immersiivisiä ja yhteisöllisiä taiteen ja oppimisen maailmoja.
Toimintasession aikana järjestetään kolme samansisältöistä 15 minuutin mittaista opastettua VR-kierrosta, joissa “toiseen todellisuuteen” pääsee VR-laseilla mukaan max. 10 henkilöä / kierros. Yhteensä VR-laseilla pääsee siis mukaan noin 30 henkilöä. Kierroksia voi seurata myös “tässä todellisuudessa” esitystilan screeniltä.
Yrityskumppaneiden toimintapisteet
Mahdollisuus tutustua yhteistyökumppaneidemme VirtualDawnin, 3D Talon, Thinglinkin ja Atean XR-ympäristöihin ja -tuotteisiin sekä jakaa kokemuksia ja kysellä neuvoja XR-teknologioihin ja niiden hyödyntämiseen liittyvistä asioista.
Toimintasessio tarjoaa oivan tilaisuuden kokea ja tutustua XR-teknologioiden mahdollisuuksiin, sovelluksiin ja erilaisiin laitteisiin sekä keskustella asiasta ja tai vaikkapa vähän sen vierestäkin.
Tervetuloa mukaan!