-
Oppimismuotoilun työpaja
Koiviola Ville
-
Digitaalinen lukutaito kodin ja koulun voimavarana
Lehtonen Daranee
-
Implementation of learning analytics to online inquiry learning system under development
Koho Johanna
-
Itsearviointityökalut tiedolla johtamisen sekä opettajien ja rehtoreiden oman reflektion välineinä
Tanhua-Piiroinen Erika
-
Elämänkatsomuksen tulevaisuus -työpaja
YC Felin
-
Hybridit työskentelytavat
Honkonen Kaisa
-
Oppimiskulttuurin muutos yksilöllisestä yhteisölliseen oppimiseen
Virtanen Teemu
-
Kestävää energiaa, onnistunut STEAM-MOK
Kangas Vuokko
-
Teknisten ratkaisujen tuolla puolen - palvelumuotoilun hyödyntäminen digistudioiden kehittämisessä
Leiviskä Kimmo
-
Kurssikokeet lukioissa - yhdessä opettajien kanssa kehitetyt työkalut arjen sujuvoittamiseksi
Lahti Juha
Oppimisanalytiikka edellyttää henkilötietojen käsittelyä ja niiden keräämistä. Tämä tuo tietosuojan oppimisanalytiikan hyödyntäjän arkeen. Nousevat kysymykset voivat olla haastavia. Mitä tietoja saa kerätä, mitä tietoja saa yhdistää ja miten vakuuttaa oppijat siitä, ettei palveluntarjoaja hyödynnä kertyvää dataa omiin tarkoituksiinsa?
Oppimisanalytiikkajaosto on kerännyt listan yleisistä kysymyksistä, joihin oppimisanalytiikkaa tehdessä törmää. Esille nousi kysymyksiä tietojen käytöstä kertomisesta, oppijoiden oikeudesta analytiikkadataan, automaattisesta päätöksenteosta, analytiikan eri käyttötarkoituksista ja siitä, mitä tapahtuu jos kaikki ei sujukaan kuten oli tarkoitettu. Osana Oppimisanalytiikan viitekehyksen (https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/163215) päivitysprosessia Oppimisanalytiikkajaosto koostaa näihin kysymyksiin vastauksia ja näkökulmia. Tässä foorumiesityksessä löydät itsesi tämän tiedon äärelle ja pääset muovaamaan vastauksia lopulliseen muotoonsa.
Esityksen keskiössä on kansallinen Oppimisanalytiikan viitekehys, joka päivitetään tämän vuoden aikana. Viitekehys jäsentää oppimisanalytiikan keskeisiä näkökulmia ja niiden välisiä suhteita analytiikan tekemisen tueksi. Päivitys syventää viitekehyksen tietosuojaan ja hankintaan liittyviä osioita. Viitekehys on laadittu yhteisten määritelmien, pelisääntöjen ja parhaiden käytäntöjen löytämiseksi opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) asettaman asiantuntijaryhmän toimesta ja on tarkoitettu apuvälineeksi niin oppimisanalytiikan käyttöönottoa harkitseville kuin prosessin jo aloittaneillekin.
Esityksen myötä saat ymmärryksen oppimisanalytiikkaan liittyvistä tietosuojakysymyksistä, hahmotat miten niitä lähestyä ja mistä saa lisätietoa.