Tapahtuma Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2024 alkaa 17. huhtikuuta 2024 klo 9.30.00 +0300
Avoimen jakamisen ylistys
Aseta suosikiksi
Paikka: Esityssali 21 -
Puheenjohtaja: Korhonen Ari
Ajankohta: 19.4.2024 9.45 - 10.15 (30 minuuttia)

Avoimen jakamisen ylistys
Laakso Matleena Digipedagoginen asiantuntija  at Freelancer


Freelancer, Laakso Matleena
Laakso Matleena , Digipedagoginen asiantuntija
Freelancer

Avoimelle jakamiselle ja Creative Commons –lisenssien käytölle on monia suosituksia ja hankkeissa usein rahoittajakin sitä edellyttää. Mutta mitä avoin jakaminen käytännössä on ja mitä, miten ja minne kannattaa jakaa? Entä mitkä ovat sen hyödyt yksittäiselle opettajalle tai kouluttajalle?

Puheenvuorossa kokemuksiaan avoimesta jakamisesta avaa opetusalan täydennyskouluttaja ja digipedagogiikan asiantuntija Matleena Laakso. Hän kertoo jakamisen eduista eri näkökulmista ja antaa käytännön vinkkejä. Esimerkkinä kuulet, miten tekoälyn nopea nousu kysytyimmäksi koulutusten teemaksi on kulkenut käsi kädessä siihen liittyvien materiaalien jakamisen ja kuratoinnin kanssa. 

Avoin tiede myönsi Laaksolle Avoimen oppimisen vaikuttaja 2023 –palkinnon ”esikuvallisesta ja monipuolisesta avoimen oppimisen edistämisestä”. Hänen jakamaa materiaalia löytyy päivittyvistä diasarjoista, videoista ja lukuisista verkon sovelluksista – ja kootusti Matleenan blogista. Sinne jaetaan ITK-viikolla myös esityksen materiaalit: https://www.matleenalaakso.fi/