Event Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2019 starts on March 20, 2019 at 10:00:00 AM +0200
Uuden ajan Digikeskus kannustaa osaamisen kehittämiseen
Education technology ICT - ylläpito opetuksen kehittäminen
Location: Esityssali 12 -
Time: 3/22/19, 9:30 AM - 10:00 AM (30 minutes)
Target group: ICT system and support staff

Uuden ajan Digikeskus kannustaa osaamisen kehittämiseen
verkkopedagogiikan suunnittelija  at Jyväskylän ammattikorkeakoulu mari.varonen@jamk.fi


Järvinen Jari
Järvinen Jari järjestelmäsuunnittelija  at Jyväskylän ammattikorkeakoulu jari.jarvinen@jamk.fi 0503453758

Kuula Juha
Kuula Juha lehtori  at Jyväskylän ammattikorkeakoulu juha.kuula@jamk.fi 0407602563

Varonen Mari
Varonen Mari verkkopedagogiikan suunnittelija  at Jyväskylän ammattikorkeakoulu mari.varonen@jamk.fi 0407735285

Vuoden 2019 alussa korkeakoulussamme avataan henkilöstölle, opiskelijoille ja yhteistyökumppaneille suunnattu Digikeskus. Keskuksessa on tarjolla monipuolisia ja muunneltavia tiloja, huippulaatuiset työvälineet sekä tukipalvelut tilojen välittömässä läheisyydessä.  

Digikeskuksessa on mahdollista tuottaa korkealaatuista digitaalista oppimateriaalia, muun muassa videotallenteita, vuorovaikutteisia suoratoistolähetyksiä sekä henkilö- että tuotekuvia. Opettajat voivat harjoitella tuetusti, itsenäisesti tai pienessä ryhmässä esiintymistä, käsikirjoittamista, kuvaamista sekä editointia.  

Korkeakoulun opettajille tilojen käyttö ja tukipalvelut ovat maksuttomia. Tiloissa voi työskennellä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Opiskelijat voivat käyttää itsenäisesti osaa Digikeskuksen palveluista. Studiotiloja hyödynnetään myös työelämän yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettavissa hankkeissa sekä vuokrataan ulkopuolisille tahoille. 

Digikeskus rakentuu seuraavista tiloista:  

Studio eli Green room 

Studiossa toteutetaan ammattimaisesti videoita. Isossa ja muunneltavassa tilassa on mahdollista kuvata monella kameralla ja useampaa kohdetta. Studiossa on hyvä akustiikka, hyvä ja muunneltava studiovalaistus, korkealaatuinen kuvausvarustus. Väritykseltään tila on vihreä, mutta tilassa on mahdollisuus vaihtaa taustakangasta tarpeen mukaan. Tilan takaosassa on tarkkaamo, josta hoidetaan tallennusta ja ohjataan studion toimintaa. Tarkkaamossa on säilytystilaa varusteille.  

Tuberoom 1 eli Black room 

Tuberoomissa opettajat tuottavat omatoimisesti korkealaatuisia videoita. Tilan sisustus on musta. Tilassa on lightboard, jonka avulla on mahdollista kuvata liitutaulutyöskentelyä.  

Tuberoom 2 eli White room 

Tuberoomissa opettajat tuottavat omatoimisesti korkealaatuisia videoita. Tilan sisustus on valkoinen. Ryhmäkuvaustila, jossa on valmius haastatteluihin ja ryhmäesiintymisiin sekä välineet tuotekuvaukseen. 

Webinaario 1 & Webinaario 2 

Kaksi webinaaritilaa, joissa opettajat voivat itsenäisesti toteuttaa webinaareja sekä tehdä tallenteita, esim. kuvaruutunauhoituksia. Tilaan mahtuu samanaikaisesti 1-3 henkilöä. Tilan varustukseen kuuluu tietokone ja kaksi näyttöä sekä vihreä taustakangas. 

Pop up -studiot 

Kaksi pistettä, toisessa muotokuvauspiste ja toisessa mahdollisuus tuotekuvaukseen. Pisteissä muunneltavat valot ja kuvausteltta. Nämä pisteet ovat myös opiskelijoiden käytössä. 

Editointipisteet 

Korkealaatuisilla tietokoneilla ja ohjelmistoilla varustettuja työpisteitä, joilla opettajat voivat editoida videoita itsenäisesti. 

Toteutamme esityksemme niin, että toinen meistä on paikan päällä Aulangolla ja toinen Digikeskuksessa. Esittelemme keskuksen tiloja ja niiden tekniikkaa suoran videoyhteyden avulla Digikeskuksesta konferenssin osallistujille. Voimme näin näyttää yleisölle sitä kiinnostavia yksityiskohtia välittömästi. 

Video: Digikeskus - Jamk