Vopeka ja Jopeka, varhaiskasvatuksen digiosaamisen arviointityökalut
Assessment Good practices
Location: Esityssali 13 -
Chairperson: Arja Viteli
Time: 4/20/23, 12:45 PM - 1:15 PM (30 minutes)

Vopeka ja Jopeka, varhaiskasvatuksen digiosaamisen arviointityökalut
Teppo Terhi Projektipäällikkö, digipedagogi  at Hämeenlinnan kaupunki


Tampereen yliopisto/TRIM, Erika Tanhua-Piiroinen
Erika Tanhua-Piiroinen , Tutkija
Tampereen yliopisto/TRIM

Teppo Terhi , Projektipäällikkö
Hämeenlinnan kaupunki

Esitysaineisto, Erika Tanhua-Piiroinen (pdf)

Esitysaineisto, Terhi Teppo (pdf)

Haluatteko kunnassanne kartoittaa varhaiskasvatuksen työntekijöiden ja johtajien digiosaamista ja digitaalista toimintakultturia? Meillä on siihen ratkaisu!

Vopeka ja Jopeka ovat käyttäjälle maksuttomia selainpohjaisia työkaluja, joilla kunnat voivat kartoittaa varhaiskasvatuksen henkilöstön ja varhaiskasvatuksen johtajien digiosaamista, digipedagogiikkaa, digitaalisia oppimisympäristöjä sekä digitaalista toimintakulttuuria ja saada tietoa muun muassa siitä, missä asioissa henkilöstö ja johtajat toivovat vielä koulutusta ja millä tasolla osaaminen ja toimintakulttuuri ovat valtakunnallisessa vertailussa. Vopeka ja Jopeka ovat osa Opeka/Oppika/Ropeka-tuoteperhettä ja niiden kehittämiseen on osallistunut yhteensä 8 eri hankekuntaa ympäri Suomea vuosien 2020-2023 aikana. Kyselyt sijaitsevat Tampereen yliopiston Informaation ja Median tutkimuskeskuksen TRIMin alustalla ja niiden kehittämiseen on saatu rahoitus OPH:lta. Vopekaan voit tutustua osoitteessa vopeka.fi ja Jopekaan osoitteessa jopeka.fi (Jopeka on avoin kaikille käyttäjille 2/2023 alkaen).

Tässä esityksessä kuulet Vopekan ja Jopekan kehityksen kulusta ja kyselyiden nykytilasta sekä ensimmäiset valtakunnalliset tulokset Vopekasta sen alkutaipaleen ajalta. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan!