Kansalligallerian luoma Metagalleria apuna uuden oppimisessa
Kouluille suunnattu oppimiskokonaisuus esiteltiin ITK-konferenssissa Aulangolla.
26 huhtikuuta, 2023

Lokakuussa 2022 avattu Finnish Metagallery on virtuaalimaailma Decentralandissa sijaitseva taidenäyttely, jossa voi nähdä Kansallisgallerian kokoelmateoksia. Taiteellinen opintoretki Metagalleriassa auttaa ymmärtämään internetin seuraavaa kehitysvaihetta, josta puhutaan yleisellä tasolla nimellä web 3.0. Kouluille suunnattu oppimiskokonaisuus esiteltiin ITK-konferenssissa Aulangolla perjantaina 21.4.2023. (Kuva Cecilia Arontaus, Harjula Production 2023)

Metaversumissa tapahtuvalle opintoretkelle valmistautuessa on hyvä ensin selvittää mikä metaversumi on ja kuinka siellä vieraillaan. Monet käsitteet kuten  Web 3.0, NFT ja DAO selitetään metagalleria.fi-sivuston usein kysytyissä kysymyksissä. Ohjevideot toimivat hyvänä apuna Metagalleriaan siirryttäessä. 


Opintoretkeläisiä metaversumissa Kansallisgallerian Metagalleriassa, kuva Cecilia Arontaus Harjula Production 2023.

Liikkumaan Metagalleriassa pääsee joustavasti suorituskykyisillä PC- ja Mac -tietokoneilla sekä toimivalla internetyhteydellä. 

Suositellut selaimet ovat Chrome, Firefox tai Brave. VR-lasien tai mobiilikäytön puuttuminen ei haittaa, kunhan se tiedostetaan jo valmistauduttaessa. Useissa kouluissa oppilaskäytössä olevat Chromebookit eivät välttämättä toimi Metagalleriassa. 

Metagalleriaa oppimisympäristönä ovat olleet kehittämässä ja testaamassa Harjula Production Ltd:n TOP-tuotantotiimi yhdessä Kangasalan opetus- ja koulutuspalveluiden sekä Tredu Mediapoliksen kanssa. Metagallerian kielenä on englanti. Palvelu on ilmainen ja siellä voi vierailla 31.5.2023 saakka. 

Lisätietoja 

Johanna Eiramo
johanna.eiramo@kansallisgalleria.fi

Heikki Mäenpää
heikki.maenpaa@harjulaproduction.com  

Antti Luoma
antti.luoma@kangasala.fi

Katso myös

Metagalleria oppimisessa  

Ohjevideoiden soittolista

Tulevat tapahtumat

ITK-konferenssin uutiskirje

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet