ViLLE-asiantuntijakoulutus ja omien tehtävien laatiminen ViLLE-oppimisympäristöön

ITK-workshop

ITK-workshop: ViLLE-asiantuntijakoulutus ja omien tehtävien laatiminen ViLLE-oppimisympäristöön
Vapaa
Myynnit loppuvat 16.04.2024 23.59.59
Määrä

Huom! Tehtävien laatiminen ei onnistu pelkällä puhelimella tai tabletilla eli koulutukseen osallistuvat tarvitsevat mukaansa kannettavan tietokoneen.

ViLLE on tehtäväpohjainen oppimisympäristö, josta löytyy yli 100 erilaista tehtävätyyppiä, tuki erilaisille opetusmuodoille kaikilla koulutusasteilla sekä monipuoliset oppimisanalytiikan työkalut, joiden avulla opettaja voi esimerkiksi tunnistaa reaaliajassa oppilaiden oppimiseen liittyviä vaikeuksia. Valmiiden tehtävien lisäksi opettajat voivat helposti tehdä itse uutta oppimateriaalia.

Tässä työpajassa tutustutaan ViLLE-oppimisympäristön erilaisiin tehtävätyyppeihin ja opettajan itse luomaan sisältöön. Työpajan aluksi käydään läpi hyväksi havaittuja vinkkejä sekä yleisiä ohjeita, minkä jälkeen kukin osallistuja pääsee toteuttamaan omia tehtäviä joko itsenäisesti tai yhdessä kollegan kanssa. Lähtökohdaksi voi ottaa joko olemassa olevan materiaalin muokkaamiseen omaan käyttöön tai kokonaan uusien sisältöjen laatimisen. Kouluttajalta saa vinkkejä myös omien projektien toteuttamiseen. 

Työpaja on suunnattu opettajille, jotka ovat käyttäneet ViLLEä opetuksessaan jo aiemmin. Omien tehtävien laatimisen lisäksi työpaja tarjoaa mahdollisuuden myös oman koulun ViLLE-asiantuntijana toimimiseen

Kohderyhmä

  • Kasvatuksen ja koulutuksen asiantuntijat

  • Luokanopettajat

  • Peruskoulun aineenopettajat

Workshop sopii kaikkien koulutusasteiden opettajille. Workshopiin osallistuminen edellyttää, että opettajalla on entuudestaan opettajatunnus ViLLE-oppimisympäristöön ja ainakin jonkin verran kokemusta järjestelmän käytöstä.

Tavoitteet

Työpajan tavoitteena on syventää edistyneiden ViLLE-käyttäjien osaamista sekä tarjota riittävät valmiudet omien tehtäväkokonaisuuksien laatimiseen. Työpajassa käydään läpi yleisimpien tehtävätyyppien käyttö sekä annetaan vinkkejä sopivien tehtävien valintaan. Lisäksi tutustutaan tehtäviin liitettäviin materiaaleihin, kurssikokonaisuuksien hallintaan sekä erilaisiin tapoihin tarkistaa ja pisteyttää tehtäviä. Työpajaan voi osallistua joko valmiin tehtävä- tai kurssi-idean kanssa, jolloin kouluttajalta saa vinkkejä toteutukseen, tai tulla ihan tyhjältä pöydältä kokeilemaan, millaisia harjoituksia eri tehtävätyypeillä saa aikaan.

Työpaja on tarkoitettu opettajille, joille ViLLEn peruskäyttö on tuttua jo entuudestaan. Tehtävien laatimisen lisäksi työpaja sisältää ViLLE-asiantuntijakoulutuksen eli työpajaan osallistuneet voivat jatkossa perehdyttää myös omia lähikollegoitaan ViLLEn käyttöön.

Aikataulu

Session aikana käydään läpi seuraavat asiat:

  • Sähköisten tehtävien hyvät käytänteet

  • Tutustuminen ViLLEn eri tehtävätyyppeihin

  • Valmiiden ViLLE-tehtävien hyödyntäminen ja muokkaus

  • Omien tehtävien ja kurssien laatiminen

  • Vinkkejä eriyttämiseen

  • ViLLEn sähköinen koe

  • ViLLE-asiantuntijan rooli ja ohjeet opettajatunnuksen luomiseen kollegalle

Järjestäjä

Workshopin järjestää Turun yliopisto.

Päivämäärä ja aika
keskiviikkona
17. huhtikuuta 2024
14.00 17.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Scandic Aulanko

Aulangontie 93
13210 Hämeenlinna
Suomi
info@itk-konferenssi.fi
Hanki reittiohjeet
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.