ITK-webinaari 5.3.2024

Rekisteröitymiset ovat suljettu

ITK-webinaari 

5.3.2024 klo 14-15

Ohjelmassa kolme puheenvuoroa:

 • Automatisoidulla kurssikoepalvelulla ja muilla koejärjestelyillä joustavuutta ja säästöjä lukioon
  Mikko Jokinen, Opinsys Oy

  Abitti-koejärjestelmästä on muodostunut lukioiden tärkeä sähköinen koejärjestelmä myös kurssikokeisiin. Automatisoimalla kurssikokeiden rutiineja palveluksi, voidaan merkittävästi vähentää järjestelmän käyttöön liittyviä teknisiä haasteita. Sähköisten kokeiden pitämisestä tulee luonnollinen osa kursseja ja todellinen sähköinen työväline lukion arjessa. Opettajat hallitsevat kaikki kokeisiin liittyvät asiat yhden palvelun kautta ja palvelu huolehtii itse koetilanteeseen liittyvät tekniset rutiinit. Jaetaan hyviä käytänteitä mitä eri lukioiden kanssa on jo tehty ja mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat. Käydään lävitse myös miten Abitti-kokeita on käytetty niin kutsutussa tenttiakvaariossa. 


  Keskustellaan myös tulevaisuuden valvotuista koetiloista  ja esittelemme yhden mallin myös kustantajien kokeiden valvontaan, joka lisää mahdollisuuksia opettajille eri materiaalien käyttöönotolle ja silti luotettavalle valvotulle koeympäristölle.

   

 • Nuorten aktivoiminen kerhotoimintaan digin avulla
  Christian Joutsenvuori

  Nuoret surffailevat somessa, pelaavat ja ruutuaika lisääntyy. Nopeasti mieleen nousevat vain digitaalisuuteen liitetyt huolet ja haasteet. Digitaalisuus on suuri osa nykysukupolven elämää ja arkea luoden monia mahdollisuuksia opetuksen, nuorisotyön ja harrastustoiminnan ympärille. Webinaarissa yli 100 paikkakunnan digiharrastamisesta vastaava Christian kertoo käytännön vinkkejä nuorten aktivoimiseksi pelaamisen, ohjelmoinnin sekä somettamisen avulla. Tilaisuus sopii niin opettajille, nuorisotyöntekijöille kuin kunnan henkilöstöllekin.

 • Turvallisen tilan lukio -pakopelikokonaisuus
  Iris Sundelin

  Turvallisuuden tunne on olennainen osa ihmisen hyvinvointia, ulottuen fyysisten, sosiaalisten ja psykologisten tasojen yli. Näitä voidaan kuitenkin vahvistaa virtuaalisen ympäristön ja pedagogisten pakopelien avulla lisäten samalla turvallisuuden tunnetta ja tukea oppimista. Pohtimalla tulevaisuuden turvallisuuden näkökulmaa käsitellään myös teknologian ja ihmissuhteiden roolia turvallisuuden edistämisessä yhteiskunnassa. TurvaX -hankkeessa pohdittiin näitä teemoja yhdessä nuorten kanssa ja luotiin turvallisemman tilan lukio -pakopelikokonaisuus, jonka avulla opiskelijat käsittelivät turvallisuuden teemoja jo käsikirjoittamisesta lähtien. 

Lisätietoja webinaarin sisällöistä luvassa lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

Webinaari järjestetään osoitteessa:

https://tuni.zoom.us/my/hojavi


Webinaari on kaikille avoin ja maksuton. Olet tervetullut osallistumaan webinaariin myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Ilmoittautumalla webinaariin varmistat, että saat sähköpostiisi muistutuksen webinaarista sekä tiedon webinaaritallenteiden julkaisemisesta.

ITK-webinaarit

Päivämäärä ja aika
tiistaina
5. maaliskuuta 2024
14.00 15.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Verkossa

Järjestäjä

ITK-konferenssi

040 649 2922
info@itk-konferenssi.fi
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.