ITK-webinaari 5.10.2023

Rekisteröitymiset ovat suljettu

ITK-webinaari 

5.10.2023 klo 14-15

 • Oppimisanalytiikka buustaa oppijaa
  Jaana Parkkila & Satu Aksovaara

   
   


  Oppimisanalytiikka tarjoaa opettajille ja suunnittelijoille työkaluja merkityksellisten oppimiskokemusten ymmärtämiseen, mikä mahdollistaa mielekkäiden, oppijalähtöisten koulutusratkaisujen kehittämisen. Vuoden 2010 alkupuolella syntyneen määrittelyn mukaan oppimisanalytiikan tavoitteena on ymmärtää ja optimoida oppimista sekä oppimisympäristöjä hyödyntämällä oppijan toiminnasta kerättyä tietoa. Nykyisin keräämme ja analysoimme digitaalisia jälkiä, joita oppijat jättävät erilaisille digitaalisille alustoille. Vaikka tämä passiivisesti kerätty data mahdollistaa oppijan toiminnan seurannan, se ei yksin riitä syventämään ymmärrystämme oppimisesta eikä tarjoamaan riittävää tukemista oppijalle.

   

  Oppimisympäristöjen ja opettajien yhteisen ajan kaventuminen on johtanut siihen, että oppijat saavat yhä vähemmän välitöntä palautetta ja ohjausta. Tietoa kerätään ja palautetta annetaan lähinnä suoritusten perusteella, mikä haastaa oppimisprosessin syvemmän ymmärtämisen ja oppijan tarpeiden tukemisen. Miten voimme odottaa oppijoiden oppivan oppimisen taitoja, vuorovaikutustaitoja ja itsetuntoa kehittyvän, jos emme tarjoa heille tukitoimia?

   

  Webinaarissamme esitämme ajatuksia oppimisanalytiikan integroimisesta pedagogiseen suunnitteluun oppimismuotoilun avulla. Tavoitteena on tarjota oppijalle mahdollisuus kehittyä oppijana ja opettajalle kuudennetta aistia, joka mahdollistaa oppijakeskeisen suunnittelun, toteutuksen sekä osallistaa oppijat kehittämiseen. Annetaan oppimisanalytiikan buustata oppimista.

 • Oppijalähtöistä digioppimista SeAMKin tapaan

  Riikka Muurimäki, Matti Mäkelä, Isto Laapio

   
   


 • Vopeka ja Jopeka – varhaiskasvatuksen henkilöstön ja johtajien digiosaamisen arviointityökalut
  Terhi Teppo

   
   

 

HUOM. Webinaari järjestetään poikkeuksellisesti osoitteessa:

https://us02web.zoom.us/j/87270046644


Webinaari on kaikille avoin ja maksuton. Olet tervetullut osallistumaan webinaariin myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Ilmoittautumalla webinaariin varmistat, että saat sähköpostiisi muistutuksen webinaarista sekä tiedon webinaaritallenteiden julkaisemisesta.

ITK-webinaarit

Päivämäärä ja aika
torstaina
5. lokakuuta 2023
14.00 15.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Verkossa

Järjestäjä

ITK-konferenssi

040 649 2922
info@itk-konferenssi.fi
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.