H5P-työkaluilla verkkotehtäviä ja oppimateriaaleja

ITK-workshop

Rekisteröitymiset ovat suljettu

Workshop järjestetään luentosalissa 25.

 Ota mukaasi läppäri ja halutessasi myös materiaalia, josta luot H5P-sisältöjä. H5P-työkaluja kannattaa käyttää ensi sijassa oman oppimisympäristön kautta, jos ne vain ovat siellä tarjolla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää niitä maksutta selaimen kautta kirjautumalla Lumi-sovellukseen: https://app.lumi.education/

Halutessasi voit etukäteen tutustua esimerkkeihin tai katsoa johdantovideon. Molemmat löydät Matleenan blogin H5P-sivulta: https://www.matleenalaakso.fi/p/h5p.html

Workshopin aineistot

Noin 60 erilaisen H5P-työkalun kokoelma tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia sekä interaktiivisten oppimateriaalien että automaattisesti tarkastuvien tehtävien luomiseen. Työpaja alkaa johdannolla H5P-työkaluihin, jotka on luotu avoimella lähdekoodilla ja jotka kehittyvät jatkuvasti. Johdannosta opit, mitä H5P-työkalut ovat, mitä ne mahdollistavat ja miten saat ne käyttöön eri verkkoympäristöissä. H5P sopii parhaiten käyttöön heille, joilta se löytyy oppilaitoksen verkkoympäristöstä, esim. Moodlesta. Monta muutakin vaihtoehtoa löytyy, myös mainosrahoitteinen Lumi Free -lisenssi. Suurin osa H5P-työkaluista on saavutettavia ja sisältöjen avoin jakaminen on suositeltavaa, mutta ei pakollista.

Johdannon jälkeen harjoitellaan H5P-sisältöjen luomista omaan opetukseen, joten ota mukaan läppäri ja halutessasi muutakin materiaalia. Aloitamme yksinkertaisista aukkotehtävistä ja monivalinnoista. Sen jälkeen harjoittelemme suosituimpia työkaluja, joihin kuuluvat mm. interaktiiviset diasarjat ja videot. Ehdimme kurkata myös mm. ääntä, kuvia ja pelillisyyttä hyödyntäviin työkaluihin sekä siihen, miten tekoälyä voi hyödyntää H5P-sisältöjä luotaessa. 

Päivittyvät H5P-ohjeet ja esimerkit löytyvät kouluttajan blogisivulta: https://www.matleenalaakso.fi/p/h5p.html

Materiaalit on linkitetty myös Avointen oppimateriaalien kirjastoon. 

Kohderyhmä

  • Ammatillinen oppilaitos: Opettajat

  • Ammattikorkeakoulu: Opettajat

  • Yliopistot: Tiedekuntien opetushenkilöstö

Työpaja sopii kaikille, jotka haluavat oppia luomaan verkkomateriaaleja ja tehtäviä H5P-työkaluilla. Mukaan voivat tulla niin aloittelijat kuin vähän H5P:tä jo käyttäneetkin. Erityisesti työpaja sopii opettajille, joilta H5P löytyy omasta oppimisympäristöstä, mutta työkalut ovat tarjolla myös mainosrahoitteisena.

Tavoitteet

Osallistujat tietävät, mitä H5P-työkalut ovat, miten ne saa käyttöön ja mitä kaikkea ne mahdollistavat. Osallistujat osaavat luoda erialisia interaktiivisia oppimateriaaleja ja automaattisesti tarkastuvia tehtäviä.

Aikataulu

14.00 - 14.45 Tervetuloa & Johdanto H5P-työkaluihin.

14.45  - 15.15 Harjoitellaan yksinkertaisimpien työkalujen käyttöä luomalla sisältöjä omaan verkkoympäristöön.

15.15 - 15.30 Tauko.

15.30 -17.00 Monipuolisemmat työkalut: esimerkkejä, ohjeita ja omaa harjoittelua.

Järjestäjä

Workshopin järjestää Matleena Laakso.

Päivämäärä ja aika
keskiviikkona
17. huhtikuuta 2024
14.00 17.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Scandic Aulanko

Aulangontie 93
13210 Hämeenlinna
Suomi
info@itk-konferenssi.fi
Hanki reittiohjeet
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.