Kiusaamisen vastainen työkalu Google ympäristössä

ITK-workshop

Registrations are closed

Workshop järjestetään Scandic Aulangolla tilassa 14.

Osallistujilla on hyvä olla oma läppäri mukana ja pääsy Google Suite for Education -ympäristöön, jotta voi harjoitella työkalun rakentamista. 

Ongelmana kouluissa on kiusaamisen huomaaminen ja oppilaiden kiusaamisesta kertomisen korkea kynnys. Lisäksi kiusaamista hoidetaan monessa eri työryhmässä ja monen eri tahon toimesta. Erityinen ongelma oli se, ettei kiusaamista käsittelevien eri tahojen välillä kulje tieto juuri lainkaan. Tähän keksin ratkaisun, joka mahdollistaa tiedon keräämisen yhteen tietoturvalliseen paikkaan, jossa se on kaikkien asianomaisten opettajien saatavilla helposti. Lisäksi oppilaiden kiusaamisesta ilmoittaminen helpottuu huomattavasti QR -koodin avulla. Ilmoittaminen onnistuu huomaamattomasti omalla puhelimella. Työkalun avulla on tunnistettu 2 kiusaamistapausta viikossa, aiemman 2 per kuukausi tahdin sijaan.  Erityisesti raportointi on helpottunut ja tullut läpinäkyväksi. Järjestelmää kokeiltiin lukuvuoden 2021-2022 aikana. Tulokset olivat niin hyviä, että työkalua käytetään ja jatkokehitetään yhä. Työkalu sai myös Espoon kaupunginjohtajan innovaatio -kilpailussa kunniamaininnan syksyllä 2022. 

Kohderyhmä

Peruskoulun aineenopettajat.

Tavoitteet

Workshopissa rakennetaan kiusaamisen vastainen työkalu Google Workspace ympäristöön. Jos haluat rakentaa omalle koululle vastaavan järjestelmän, niin se onnistuu tässä workshopissa.

Voit myös tulla vain kuuntelemaan ja saamaan työkalusta lisätietoa.

Aikataulu

1 tunti

Käydään läpi kiusaamisen vastaisen työkalun osat ja miten ne toimivat yhdessä. Käydään läpi millä tavoin työkaluja voi käyttää koulun arjessa ja miten ne vaikuttavat kiusaamisen vastaiseen työhön.  

2 tunti

Keskustellaan työkalun tietosuojasta ja tietoturvasta.

Tehdään yhdessä kiusaamisen vastainen työkalu Google ympäristöön.

3 tunti 

Tehdään yhdessä kiusaamisen raportoinnin työkalu Google ympäristöön.

Järjestäjä

Workshopin järjestää Espoon kaupunki.

Date & Time
Wednesday
April 19, 2023
10:00 AM 1:00 PM Europe/Helsinki
Location

Scandic Aulanko

Aulangontie 93
13210 Hämeenlinna
Finland / Suomi
info@itk-konferenssi.fi
Get the direction
SHARE

Find out what people see and say about this event, and join the conversation.