Tapahtuma Valtakunnallinen tutoropettajapäivä 2021 starts on 1. joulukuuta 2021 klo 8.00.00 +0200
Oppilasagenttitoiminta Lohjalla
Hyvät käytänteet Opetusteknologia oppilaiden osallisuus
Kohderyhmä: Perusopetus

Oppilasagenttitoiminta Lohjalla
TVT-koordinaattori  at Lohjan kaupunki reetta.juden@lohja.fi


Loikkanen Saara
Loikkanen Saara Luookanopettaja, tutoropettaja, oppilasagenttiohjaaja  at Lohjan kaupunki saara.loikkanen@edu.lohja.fi

Mäki Esko
Mäki Esko Luokanopettaja, tutoropettaja  at Lohjan kaupunki esko.maki@edu.lohja.fi 0443740485

Vänttinen Tanja
Vänttinen Tanja Luokanopettaja, tutoropettaja  at Lohjan kaupunki tanja.vanttinen@edu.lohja.fi 0445733171

Lohjan kaupungilla on lähes kaikilla kouluilla toimiva oppilasagenttikerho, jonka ohjaaminen ja koordinointi koulussa järjestetään kerhorahoin. Jokainen koulu on rakentanut kerhon toiminnan omien tarpeiden mukaan. 

Kaikki oppilasagentit ja ohjaajat kokoontuivat ennen koronaa kerran vuodessa yhteiseen tapahtumaan. Ensimmäisessä tapahtumassa pelattiin oppilasagenttipakopeli, tämän jälkeen Hämeenlinnan hyvän esimerkin voimalla on päädytty oppilasagenttimessuihin. Korona-aikaan kehitettiin oppilasagenteille ja muillekin oppilaille erilaisia haasteita, joita on voinut syyslukukaudella 2020 toteuttaa erikokoisissa ryhmissä. Keväälle 2021 on suunnitteilla mahdollisuuksien mukaan oma tapahtumansa. 

Esittelemme Lohjan rakenteita, joissa mm. oppilasagenttiohjaajat kokoontuvat virtuaaliseen kahvitteluun MEETillä tarpeiden mukaan ja suunnittelevat yhteisiä kokoontumisia sekä jakavat hyviä käyntänteitä ennakkoon vuosikelloon sovittujen asioiden äärellä. Oppilasagentit ovat ennen koronaa jalkautuneet myös koulujen ulkopuolelle, mm. lastenoikeuksien päivänä kaupungin tapahtumassa että arkena päiväkodeissa pitäen pienille GreenScreen -kuvausta ja koodausta Beeboteilla sekä WeDoilla.