Tulevaisuustaidot NYT

ITK-workshop

ITK-workshop: Tulevaisuustaidot NYT
Vapaa
Myynnit loppuvat 28.03.2023 23.59.59
Määrä

Miten me ihmisinä pärjäämme digitalisoituvassa toimintaympäristössä, jossa kaikki mahdollinen automatisoidaan ja robotisoidaan ja datafikaatio ohjaa ihmisiä yhä vahvemmin? Samaan aikaan globaalit ilmiöt kuten ilmastonmuutos ovat luoneet valtavia haasteita, joita pitää ratkoa yhdessä.

Nämä muutokset mullistavat meidän kaikkien arkea niin kotona kuin töissäkin. Muuttuva maailma haastaa meitä kaikkia aikuisia yhdessä pohtimaan, mitä tietoja ja taitoja me kaikki – niin opettajat kuin oppilaatkin – tarvitsemme nyt ja tulevaisuudessa. 

Toiminnallisessa työpajassa työskennellään keskeisimpien tulevaisuustaitomallien äärellä. Työpajassa perehdytään tulevaisuustaitoihin, niiden harjoitteluun ja näkyväksi tekemiseen oppitunnilla. Alustukset toimivat herätteinä yhdessä työskentelyyn.  

Työpajassa osallistuja oppii tunnistamaan omia tulevaisuustaitojaan. Yhteisten harjoitteiden myötä osallistuja pääsee syventymään taitojen oppimiseen sekä opettajan että oppijan näkökulmasta. Samalla osallistuja saa valmiuksia käydä myös keskustelua tulevaisuustaidoista muiden kollegojen kanssa. 

Työpajassa jaetaan kokemuksia tulevaisuustaitopajoista, joita olemme viimeisen kahden vuoden aikana pitäneet niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Näissä pajoissa olemme nähneet miten paljon taitojen tunnistaminen ja niistä keskusteleminen rohkaisevat meitä kaikkia.  

Kohderyhmä

Työpaja soveltuu kaikille opettajille kouluasteesta riippumatta.

Tavoitteet

Työpajan aikana osallistuja: 

  1. tutustuu eri tulevaisuustaitomalleihin ja oppii tunnistamaan omia tulevaisuustaitojaan 

  2. perehtyy tulevaisuustaitojen oppimiseen sekä opettajan että oppilaan näkökulmasta.

Aikataulu


Järjestäjä

Workshopin järjestää Kustannusosakeyhtiö Otava.

Päivämäärä ja aika
keskiviikkona
19. huhtikuuta 2023
14.00 16.30 Europe/Helsinki
Sijainti

Scandic Aulanko

Aulangontie 93
13210 Hämeenlinna
Suomi
info@itk-konferenssi.fi
Hanki reittiohjeet
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.