Tekoäly yhteisöllisen oppimisen ja kehittämisen tukena
Tiketit
Tekoäly yhteisöllisen oppimisen ja kehittämisen tukena
ITK-workshop
Workshop järjestetään luentosalissa 13.
Työpaja toteutetaan Howspace-alustan avulla, ja osallistuaksesi tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on toimiva selain ja sähköposti. Tietokoneella työskentely on mobiililaitetta jouhevampaa, kun tehdään omaa toteutusta.
Tekoälykeskustelussa korostuu usein sen hyöty yksilön arkea helpottavana tekijänä, jonka avulla voidaan automatisoida, räätälöidä ja nopeuttaa prosesseja. Tekoäly voi tuoda meitä myös lähemmäs toisiamme lisäämällä ymmärrystä vuorovaikutuksestamme ja siitä, miten ajattelemme. Tällaisen ymmärrysen avulla voimme luoda vaikuttavampia yhteisöllisiä oppimis- ja kehittämisprosesseja.
Howspacen tekoälyn työsarkana on dialogin analysoiminen. Se on kehitetty tukemaan pienten ja isojen ryhmien (sensemaking-) työskentelyä kun halutaan ymmärtää, mistä dialogissa on kyse. Tekoäly on kytketty chatissa käytävään keskusteluun ja sen avulla voi esim.
tunnistaa erilaisia teemoja ja toistuvia aiheita,
luokitella ja priorisoida kommentteja,
tunnistaa tunnetiloja, asenteita ja mielipiteitä,
löytää avainsanoja, koostaa palautteita,
listata seuraavat toimenpiteet,
oivaltaa, mistä kannattaisi jatkaa keskustelua
ymmärtää, mikä osallistujille on tärkeää tai mistä he ovat huolissaan jne.
Tekoälyn hyödyntämistä oppii parhaiten kokemalla ja kokeilemalla! Kutsummekin sinut mukaan työpajaan, jossa pääset näkemään ja kokeilemaan, miten yhteisöllistä oppimista ja kehittämistä voidaan tukea tekoälyä ja tehokkaita fasilitoinnin työkaluja hyödyntäen. Työpajassa saat konkreettisia vinkkejä osallistujien samanaikaiseen ja eriaikaiseen aktivointiin digitaalisessa ympäristössä ja pääset itse rakentamaan tekoälyä hyödyntävän oppimis- ja/tai kehittämisprosessin.
Toiminnallisessa työpajassa opit
asioita, joita kannattaa huomioida, kun tavoitellaan vaikuttavia oppimis- ja kehittämisprosesseja tekoälyä hyödyntäen,
suunnittelemaan ja rakentamaan oppimis- tai kehittämisprosessin, jossa hyödynnetään tekoälyä yhteistä ymmärrystä lisäävänä (sensemaking-) työkaluna,
miten teemoittelun, yhteenvetojen, sanapilvien, tunneanalyysin ja promptauksen/kehotteiden avulla voidaan tukea yhteisöllistä oppimista,
puheentunnistuksen hyödyistä ja yhdistämisestä tekoälytoimintojen kanssa ja
käännöstyökalun mahdollisuuksista monikielisessä työskentelyssä.
Kohtaamisen lisäksi kuulemme mielellämme osallistujien ajatuksia Howspace-työtilassa jo ennen yhteistä tuokiota. Saat lisätietoa ja linkin ennakkovirittäytymiseen sähköpostitse muutamaa päivää ennen työpajaa.
Työpajaan osallistujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta Howspacesta. Olet lämpimästi tervetullut hakemaan uusia ideoita omiin toteutuksiisi tai tutustumaan sinulle aivan uuteen tapaan toimia.
Kohderyhmä
Ammattikorkeakoulu: Asiantuntijat, suunnittelijat, ohjaajat, koordinaattorit
Ammattikorkeakoulut, ammatilliset oppilaitokset, yliopistot ja korkeakoulut
Kaikki, jotka ovat kiinnostuneita osallistavasta oppimisesta osana opetusta, täydennyskoulutuksia, kehittämis- ja tutkimustyötä, sekä organisaation kehittämistä.
Tavoitteet
Osallistuja pääsee näkemään ja kokemaan, miten yhteisöllistä oppimista voidaan tukea tekoälyä ja tehokkaita fasilitoinnin työkaluja hyödyntäen.
Työpajalainen saa konkreettisia vinkkejä tekoälyn hyödyntämiseen yhteisöllisessä työskentelyssä ja pääsee suunnittelemaan ja rakentamaan oppimis- tai kehittämisprosessin, jossa hyödynnetään Howspacen tekoälyä yhteistä ymmärrystä lisäävänä (sensemaking-) työkaluna.
Aikataulu
Ohjelmassa
Asioita, joita kannattaa huomioida, kun tavoitellaan vaikuttavia oppimis- ja kehittämisprosesseja tekoälyä hyödyntäen
Howspacen tekoälytyövälineet - teemaklusteri, yhteenveto, sanapilvi, tunneanalyysi ja promptaus/kehote - osana yhteisöllistä oppimista
Puheentunnistuksen hyödyt ja yhdistäminen tekoälytoimintojen kanssa
Käännöstyökalun mahdollisuudet monikielisessä työskentelyssä
Oman tekoälyä hyödyntävän oppimis- tai kehittämisprosessin suunnittelu ja rakentaminen
Ohjelma ja aikataulu
14.00-15.00
Aloitus ja ennakkotehtävän purku tekoälyn avulla
Tekoälyn mahdollisuuksia yhteisöllisen oppimisen ja kehittämisen tukena
15.00-15.45
Oman kokeilun ideointi ja rakentaminen pareittain tai pienessä ryhmässä
15.45-16.00
Tauko
16.00-16.30
Kokeilujen testaileminen yhdessä
16.30-16.45
Oivallukset ja kokemukset liittyen työskentelyyn
16.45-17.00
Palaute ja lopetus
Järjestäjä
Workshopin järjestää Howspace Oy.