Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2024
-
SOTEALAN TULEVAISUUDEN OSAAMISTA YHTEISKEHITTÄMÄSSÄ ALUEEN TYÖELÄMÄTOIMIJOIDEN KANSSA
Kekäläinen Heli
-
Innovative Learning Enviroments
Mäkelä Tiina
-
ViLLE-asiantuntijakoulutus ja omien tehtävien laatiminen ViLLE-oppimisympäristöön
Enges Petra
-
H5P-työkaluilla verkkotehtäviä ja oppimateriaaleja
Laakso Matleena
-
Automatisoidulla kurssikoepalvelulla ja muilla koejärjestelyillä joustavuutta ja säästöjä lukioon
Kela Minna
-
Tekoäly yhteisöllisen oppimisen ja kehittämisen tukena
Pauliina Venho
-
Näin kloonaan opetukseni ja vapaudun opettajana papukaijaroolista
Tornberg Lea
-
Oppilaiden ohjelmoinnillisen ajattelun arviointi ja kehittäminen digitaalisessa oppimisympäristössä
Lehtonen Daranee
-
Doctoral Consortium
Viteli Jarmo
-
Digipedataidot 0-100 ja luovat teknologiat
Rantanen Sanna
- Esiopetuksen henkilöstö
- Kasvatuksen ja koulutuksen asiantuntijat
- Varhaiskasvatuksen henkilöstö
Esitysaineisto
Heikinharjun Luontokoto on Oulun varhaiskasvatuksen luontokasvatuksen ja STEAMin kehittämisyksikkö, joka on osa STEAM in Oulun verkostoa. Luontokoto aloitti toimintansa elokuussa 2021 innovatiiviset oppimisympäristöt varhaiskasvatuksessa valtionavustuksella ja toiminta on vakinaistettu elokuussa 2022. Luontokodolla toimii kaksi varhaiskasvatuksen kehittäjäopettajaa Anu Lassuri ja Anne Ylitalo, jotka kehittävät ja tukevat oululaisten varhaiskasvatusyksiköiden luontokasvatus- ja STEAM-toimintaa.
Luontokodon toiminnassa punaisena lankana kulkee luontokasvatus. Toiminnan teemat nousevat erilaisista luonnonilmiöistä, vuodenaikojen vaihteluista, ekosysteemien, eri eläinten sekä lajien tutkimisesta. Teemoihin tutustutaan STEAMin avulla, jossa tiedettä, taidetta ja teknologiaa hyödynnetään oppimisessa. Toiminta painottuu hyvinvointiin, kestävään tulevaisuuteen, digitalisaatioon, STEAMiin sekä ulkona oppimiseen. Luontokodon toiminnalla tuetaan varhaiskasvatuksen henkilöstöä mm. Puoli päivää pihalla -toimintamallin toteuttamisessa, tarjoamalla monipuolista luontokasvatus ja STEAM-toimintaa ulkona erilaisissa oppimisympäristöissä. Toiminta on henkilöstölle kokeilemisen ja tekemisen kautta suunnattua koulutusta.
Luontokodon puheenvuorossa kuulette, kuinka varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelman oppimisen alueita sekä STEAMin osa-alueita yhdistämällä saadaan luotua laaja-alaisia oppimiskokonaisuuksia. Varhaiskasvatuksen kehittäjäopettajat kertovat esimerkkejä eri retkiltä, toimintapoluilta sekä Luontokodon työpajoilta kuinka STEAMia voidaan toteuttaa luontokasvatuksen rinnalla erilaisissa oppimisympäristöissä.