Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2024
-
Vastuullinen tekoäly opiskeluhyvinvoinnissa ja ohjauksessa
Merikko Joonas
-
Harnessing Generative AI for Individualized Education
Zagibalov Taras
-
Miten opetan tekoälyä oppilaille? Generation AI hankkeessa kehitetty oppimateriaali auttaa!
Laru Jari
-
Opinvoimala.fi:sta lisävirtaa opiskeluun
Luostarinen Aki
-
Tekoäly ja pelillisyys opetuksessa
Vanninen Markku
-
Kuvataidetta tekoälyllä STEAM-prosessin keinoin
Vorne Paula
-
Laajennettu todellisuus opetuksessa - kokeiluista käytäntöön
Lahti Aleksi
-
AI-tutorbotti oppimisen ja opetuksen tukena
Immeli-Vänskä Kati
-
Pelikasvatus 6.-9. luokkalaisten oppimisen tukena
Järvenpää Timo
-
Työkaluja kriittisen nettilukutaidon opettamiseen
Kulju Pirjo
- Ammatillinen oppilaitos: Opettajat
- Ammattikorkeakoulu: Opettajat
- Opiskelijat ja tutkijat
Osaamista kertyy virallisen tutkintoon johtavan kouluttautumisen lisäksi tekemällä ja harrastamalla sekä kouluttautumalla vapaan sivistystyön oppilaitoksissa kuten kansalaisopiston kursseilla. Joskus on vaikeaa tunnistaa itse mitä osaamista on jo hankkinut ja miten sen voisi hyödyntää opinnoissa. Osaamiskiekossa tekoäly vertailee erilaisten tutkintoon johtavien koulutuksien (ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot, erikoisammattitutkinnot, lukio ja ammattikorkeakoulututkinnot) sisältöjä ja etsii yhteneväisyyksiä vapaan sivistystyön kuten kansalaisopistojen, opintokeskuksien, kansanopistojen ja kesäyliopistojen koulutuksista.
Löydetty yhteneväisyys auttaa sekä opiskelijaa että opettajaa oppilaitoksen hyväksilukuprosessissa. Opiskelija hoksaa tarjota aiempia kurssitodistuksiaan osaksi opintoja ja opettaja saa Osaamiskiekosta luotettavaa tietoa tunnistaa ja tunnustaa vapaa-ajalla hankittua osaamisia tutkintoon. Osaamiskiekko auttaa myös opintoja suunnittelevaa nuorta tai alaa vaihtavaa aikuista löytämään oman uransa ja koulutusalansa vaikkapa harrastusten pohjalta. Esimerkiksi välivuoden aikana voi hyvin toteuttaa itseään esimerkiksi vapaaehtoistyössä ja suorittaa koulutuksia, joista tietää olevan hyötyä tulevissa unelmaopinnoissa.
Vapaan sivistystyön tarjoama koulutus on laadukasta ja tekemällä oppien ja harrastuksesta nauttien oppiminen on innostavaa. Hyväksiluetut koulutukset opinnoissa keventävät opiskelutaakkaa ja antavat energiaa syventää osaamista tai keskittyä itselle työläämpiin kursseihin.
Osaamiskiekon on toteuttanut Osaamiskeskus Kentauri opetus- ja kulttuuriministeriön erillisrahoituksella. Osaamiskiekon vertailtava data saadaan ePerusteista ja ammattikorkeakoulujen verkkosivujen opetussuunnitelmista. Vertailuissa on mukana yli 7000 vapaan sivistystyön opintopisteytettyä koulutusta. Tekoäly mahdollistaa vertailun ja yhteneväisyyksien löytämisen luotettavasti ja laadukkaasti. Tutustu Osaamiskiekkoon osoitteessa www.osaamiskiekko.fi