ITK2022
-
Digitaalisen yhteistyön uudet aatteet
Taatila Minna
-
Tunnista ja tue omaa osaamistasi digitaalisesti – työkaluja ja vinkkejä
Haapanen Emilia
-
Oppimiskulttuurin muutos yksilöllisestä yhteisölliseen oppimiseen
Virtanen Teemu
-
Omien tehtävien laatiminen ViLLE-ympäristössä
Enges Petra
-
Voice of korkeakoulu – Podcasteista kuulokulmaa oppimiseen
Vihmalaakso Jarmo
-
Koulujen ja huoltajien materiaalipankit
Juutinen Saara
-
Kestävää energiaa, onnistunut STEAM-MOK
Kangas Vuokko
-
Helsingin verkkolukio
Lähde Markus
-
Teknisten ratkaisujen tuolla puolen - palvelumuotoilun hyödyntäminen digistudioiden kehittämisessä
Leiviskä Kimmo
-
Oppimismuotoilun työpaja
Laapio Isto
Opiskelijaryhmien moninaistumisen myötä korkeakoulujen opettajille ja muille toimijoille on tullut uudenlaisia osaamisen kehittämisen tarpeita. Rakenteellista rasismia esiintyy edelleen kaikilla koulutusasteilla ammattikorkeakoulut mukaan lukien. Kolmen ammattikorkeakoulun toimijat yhteistyössä laajan verkoston kanssa ryhtyivät vastaamaan osaamisen kehittämisen tarpeeseen rakentamalla avoimen verkko-opintokokonaisuuden antirasistisista opetusmenetelmistä kaikkien käyttöön.
VARAVA, Vastaanottava amk valtakunnallisesti rasismia vastaan -hankkeen tavoitteena on parantaa ammattikorkeakoulujen vastaanottavuutta kasvattamalla tietoisuutta rasismista ja edistämällä antirasistista toimintakulttuuria. Hankkeen tarkoitus on tunnistaa ja tiedostaa rakenteellista rasismia korkeakoulujen toiminnassa, kehittää palveluja vastaanottavammiksi ja omaksua antirasistisia menetelmiä opetuksessa. Hankkeessa toteutetaan palvelumuotoiluprosessi kehittäen kolmansista maista tulevan opiskelijan palvelupolun vaiheita opintoihin hakeutumisesta työllistymiseen saakka. Prosessi sisältää valtakunnallisen kyselyn ja taustatutkimuksen sekä yhteiskehittämisen ja opetusmenetelmien kehittämisen työpajat. Kehittämistyö dokumentoidaan ja tarinallistetaan.
Hankkeen tuloksena syntyy kaikille avoin automatisoitu verkko-opintokokonaisuus antirasistisista opetusmenetelmistä. Vuoden 2022 lopussa julkaistava MOOC-kurssi sisältää tarinallisia elementtejä ja rikasta sisältöä, joiden kautta oppija pääsee eläytymään etniseltä taustaltaan moninaisten opiskelijoiden polkuun ammattikorkeakouluopinnoissa. Aineistojen ja tehtävien kautta oppijan ymmärrys rasismista ja sen vastaisesta toiminnasta kasvaa ja hän saa keinoja toimia antirasistisesti omassa työssään ja arjessaan.
Posterissa esitellään MOOC-kurssin sisältöä ja kerrotaan, kuinka kurssille pääsee osallistumaan.
Hankkeen rahoitus: Euroopan unioni, Euroopan turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto
Hankekumppanit: Laurea-ammattikorkeakoulu, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Lyfta Oy