Yhteisöllistä oppimista fasilitointityökaluja ja tekoälyä hyödyntäen
Etäopetus Hybridiopetus Oppimisympäristöt
(1 tunti 30 minuuttia)

Pauliina Venho Digitaalisen oppimisen asiantuntija  at Howspace Oy


Mäkinen Lotta , Digitaalisen oppimisen asiantuntija
Howspace Oy

Nukari Eero , Digitaalisen oppimisen asiantuntija
Howspace Oy

Venho Pauliina , Digitaalisen oppimisen asiantuntija
Howspace Oy

Meneillään oleva työn murros on herättänyt organisaatiot ymmärtämään muutosvalmiuden ja nopean reagointikyvyn merkityksen alati muuttuvassa maailmassa. Tavat, joilla organisaatiot ja niiden työntekijät oppivat, vaativat uudistamista. Pelkkä olemassa olevien taitojen kehittäminen ei enää riitä. Oppiminen on mielekästä, sitouttavaa ja tehokasta, kun se tapahtuu yhteisöllisesti osana työn tekemistä.


Myöskin fasilitointia oppii parhaiten kokemalla ja kokeilemalla! Kutsummekin sinut mukaan työpajaan, jossa pääset näkemään ja kokemaan, miten yhteisöllistä oppimista voidaan tukea tehokkaita fasilitoinnin työkaluja ja tekoälyä hyödyntäen. Työpajassa saat konkreettisia vinkkejä osallistujien samanaikaiseen ja eriaikaiseen aktivointiin virtuaali- ja hybridikoulutusten/-tapaamisten aikana ja pääset samalla itse kokeilemaan käytännössä näitä mahdollisuuksia. 

Toiminnallisessa työpajassa opit ainakin seuraavista aiheista:

  • Yhteisöllinen ja dialoginen oppiminen etä- ja hybriditoteutuksissa

  • Kuinka aktivoida osallistujia samanaikaisesti ja eriaikaisesti?

  • Kuinka luoda mahdollisuuksia tulla kuulluksi ja tuntea sitoutuneisuutta omiin ja yhteisiin oppimisen tavoitteisiin?

  • Kuinka tekoälytoimintoja voidaan hyödyntää yhteisöllisessä oppimisessa?

  • Uusia oppimisen seurannan ja analytiikan mahdollisuuksia


Työpaja toteutetaan Howspace-alustan avulla, ja osallistuaksesi tarvitset tietokoneen tai puhelimen, jossa on toimiva selain ja sähköposti. Kohtaamisen lisäksi kuulemme mielellämme osallistujien ajatuksia Howspace-työtilassa jo ennen yhteistä tuokiota. Saat lisätietoa ja linkin ennakkovirittäytymiseen sähköpostitse muutamaa päivää ennen työpajaa.

Työpajaan osallistujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta Howspacesta. Olet lämpimästi tervetullut hakemaan uusia ideoita omiin toteutuksiisi tai tutustumaan sinulle aivan uuteen tapaan toimia.