Virtuaaliset oppimisympäristöt vaativan erityisen tuen opiskelijoille ammatillisessa koulutuksessa
Hybridiopetus Opetusteknologia Virtuaaliympäristöt
Paikka: Esityssali 12 -
Puheenjohtaja: Pekka Ollikainen
Ajankohta: 20.4.2023 11.15 - 11.45 (30 minuuttia)

Koivisto Taru UFO-hankkeen projektipäällikkö  at Kiipulasäätiö, Kiipulan ammattiopisto


Kiili Minna , Hankevastaava, verkkopedagogi
Live-säätiö, Ammattiopisto Live

Koivisto Taru , UFO-hankkeen projektipäällikkö, erityisopettaja
Kiipulasäätiö, Kiipulan ammattiopisto

Tule tutustumaan hankkeessa tuotettuihin virtuaalisiin oppimisympäristöihin ja vuorovaikutteista valkotaulua hyödyntävään opetusmalliin!

ESR-hankkeessa kehitetään virtuaalisia ja simuloituja oppimisympäristöjä vaativan erityisen tuen opiskelijoille. Hankkeen tuloksena on digitaalisuuden mahdollisuuksia monipuolisesti hyödyntävä saavutettava ja yhdenvertainen opetuksen ja oppimisen malli.

Hankkeessa kehitettäväksi suunniteltuja fyysisvirtuaalisia oppimisympäristöjä ja niiden kokonaisvaltaista hyödyntämistä toteutetaan Suomessa ensimmäistä kertaa vaativan erityisen tuen ammatillisissa oppilaitoksissa.

Hanketyön tuloksena on aiempaa yksilöllisempi ja joustavampi, saavutettava ja yhdenvertaisen opetuksen ja oppimisen mahdollistava toimintamalli sekä sitä tukeva fyysisvirtuaalinen oppimisympäristö ja digipedagoginen osaaminen.

Hanke uudistaa vaativan erityisen tuen ammatillisten oppilaitosten pedagogista ajattelua.

Digitaalisesti toteutettu joustava virtuaaliopetus ja simuloidut ympäristöt muokkaavat pedagogista toimintaa uuteen järjestykseen.

Opittavat tiedot ja taidot voidaan pilkkoa opiskelijan tarpeiden mukaisiin kokonaisuuksiin ja tehtäviä voi toistaa ja harjoitella yksilöllisten tarpeiden mukaan.  

Vaativaa erityistä tukea tarvitsevien ammatillinen koulutus yhdenvertaistuu, ajantasaistuu ja osaaminen vastaa paremmin yhteiskunnan digitaalisiin vaatimuksiin.