Science on Stage festivaali ensi kertaa pohjoismaissa - Tervetuloa Turkuun elokuussa 2024
Science on Stage festivaali ensi kertaa pohjoismaissa - Tervetuloa Turkuun elokuussa 2024
Hyvät käytänteet
Kohderyhmä: Peruskoulun aineenopettajat

Kiviluoto Oona projektisuunnittelija  at LUMA-keskus Suomi luma-keskus@helsinki.fi 0505560900


Kiviluoto Oona , projektisuunnittelija
LUMA-keskus Suomi
luma-keskus@helsinki.fi 0505560900

Uusi-Kilponen Alisa , projektisuunnittelija
LUMA-keskus Suomi
alisa.uusi-kilponen@helsinki.fi 0504705149

Posterin pdf-versio

Euroopan suurin opetustapahtuma LUMA-aineita (luonnontieteet, matematiikka ja teknologia) opettaville tulee Turkuun. Science on Stage -festivaalit ovat LUMA-aineiden opettajille suunnattu kansainvälinen messutapahtuma, jossa jaetaan ideoita, opitaan uutta ja tutustutaan kansainvälisiin kollegoihin. Vuonna 2022 festivaalit kokosivat yhteen 450 eurooppalaista opettajaa yli 30 maasta.

Vuonna 2024 festivaalit järjestetään Turussa, jolloin suomalaisilla opettajilla on upea mahdollisuus tutustua eurooppalaisten kollegoidensa ideoihin. Vuoden 2024 festivaalien teema tulee olemaan Sustainability in STEM education.

Festivaalin keskiössä ovat opettajat itse sekä heidän jakamansa opetusideat ja projektit. Näiden lisäksi ohjelmaan kuuluu muun muassa työpajoja, asiantuntijaluentoja, demonstraatioita sekä mahdollisuus tutustua festivaalipaikkakuntaan yhteisillä kierroksilla. Tapahtuman pääkieli on englanti, mutta vuonna 2024 osallistujista monet tulevat olemaan Suomesta.

Posterilla haluamme esitellä opettajan tekemän esimerkin avulla, millaisella projektilla tapahtumaan voi osallistua ja kuinka tapahtumaan voi osallistua. Tapahtumassa esiteltävistä opetuskäytänteistä avataan haku syksyllä 2023, jonka takia asia on ajankohtainen jo keväällä 2023. Keskiössä tapahtumassa on jatkuva oppiminen ja vertaisilta oppiminen. Tapahtumaan osallistuminen on opettajille täysin maksutonta ja jopa matka- majoitus- ja ruokailukulut tullaan kattamaan järjestäjän taholta. Haluamme mainostaa tätä ainutlaatuista mahdollisuutta opettajille ja innostaa suomalaisia opettajia kaikilta asteilta jakamaan omia parhaita käytänteitään.

Osana tapahtumaa järjestetään myös avoimien ovien päivä, jolloin muutkin kuin mukaan valitut opettajat, pääsevät tutustumaan hyviin käytäteisiin maksutta.