-
Yhteisöllistä oppimista fasilitointityökaluja ja tekoälyä hyödyntäen
Pauliina Venho
-
Kuinka muotoilet skenaariopohjaisia oppimiskokemuksia?
Mira Perämäki
-
Automatisoidun digitaalisen osaajakoulutuksen pedagogiset ratkaisut
Soininen Tiina
-
Englannin ja ruotsin yhdistelmäopinnot lukiossa
Salminen Tuija
-
Energia-alan ammatillinen jatkokouluttautuminen mikrokurssien avulla
Gröndahl Hanna
-
Uudet digipedataidot 0-100! täydennyskoulutusta opettajille
Koistinen Hanna
-
Verkkotutkinnot – mahdollisuuksia joustavaan oppimiseen ja yhteistyöhön
Kullaslahti Jaana
-
Osallisuus, kokemuksellisuus ja osaaminen näkyväksi
Luostarinen Aki
-
Posteri: Lukioiden aineenopettajien sijaisuudet, erityisopetus ja opinto-ohjaus online-opetuspalvelun kautta
Oksa Jukka
-
Opettajan työn keventäminen digipedagogisella suunnittelulla
Monica Aejmelaeus
Pandemia-aika muutti koulutusta pysyvästi. Korkeakoulujen täytyy nyt linjata, millaisin mallein opetusta jatkossa järjestetään. Osa opiskelijoista haluaa ja voi osallistua lähiopetukseen, mutta yhä kasvava joukko peräänkuuluttaa joustavia opiskelijalähtöisiä etä- ja verkko-opiskelumahdollisuuksia.
HyFlex-malli saattaa olla ratkaisu opetuksen järjestämiseen. Termi on yhdistelmä sanoista Hybrid Flexible, joustava hybridiopetus. HyFlex-muotoisella opintojaksolla opiskelija voi valita, osallistuuko hän opetukseen luokassa (face-to-face), verkossa samanaikaisesti (online synchronously) vai verkossa eriaikaisesti (online asynchronously). (Beatty 2019, 13.)
Käytännössä HyFlex-mallissa opintojakson sisälle rakennetaan kolme tasavertaista osallistumisvaihtoehtoa hyödyntäen niissä mahdollisimman paljon samoja elementtejä, eli materiaaleja ja tehtäviä. Kantava arvo on opiskelijan valinta: opiskelijalla on aina mahdollisuus valita, miten hän opintojaksolle osallistuu. Hän voi tehdä valinnan joka opetuskerralla, viikolla tai teemoittain, riippuen siitä miten opettaja on opintojakson suunnitellut.
ESR-rahoitteinen MOOTTORI (Monimuotoiset työ- ja oppimisympäristöt) -hanke on mahdollistanut HyFlex-muotoisten pilottiopintojaksojen tuottamisen ja toteuttamisen Centria-ammattikorkeakoulussa. Hanketta koordinoi Centria-ammattikorkeakoulu, ja mukana ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä KPEDU sekä Kokkolan Yliopistokeskus Chydenius.
Hankkeessa mukana olevat Centria-ammattikorkeakoulun opettajat suunnittelivat ja toteuttivat lukuvuonna 2022-2023 HyFlex-muotoisia opintojaksoja. Tässä foorumiesityksessä opettajat kertovat, miten pilottiopintojaksot onnistuivat. Kerromme myös, miten aiomme jatkossa kehittää HyFlex-mallia laajempaa käyttöönottoa varten.