Podcastit osana korkeakoulun uuden tiedon julkaisemista.
Podcastit osana korkeakoulun uuden tiedon julkaisemista.
Hyvät käytänteet Oppimisympäristöt
Paikka: Esityssali 24 -
Puheenjohtaja: Teemu Leinonen
Ajankohta: 6.10.2022 12.00 - 12.30 (30 minuuttia)
Kohderyhmä: Ammattikorkeakoulu: Asiantuntijat, suunnittelijat, ohjaajat, koordinaattorit


Leiviskä Kimmo Digipäällikkö  at Metropolia AMK kimmo.leiviska@metropolia.fi 0505708837

Skog Ilse Asiantuntija  at Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy Ilse.skog@metropolia.fi 0505727634

Esitysdiat 

Olen viestinnän asiantuntija korkeakoulussa ja innostunut podcasteista.

Korkeakouluissa on valtavasti osaamista, asiantuntemusta ja uusia ajatuksia. Miten saisimme tämän kaiken myös muiden ammattilaisten sekä suuren yleisön tietoon? Vastaus on korkeakoulun oma podcastkanava, jota voi kuunnelle kaikilla yleisillä kuuntelualustoilla kuten Spotify, Apple Podcast, Supla - missä ja milloin vain.

Vuoden 2021 alusta korkeakouluun perustetulla podcast-kanavalla on panostettu erityisesti opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisukriteerit täyttävien podcastien tuotantoon. Henkilökunnalle on pidetty useita podcast-työpajoja käsikirjoittamisesta, podcastin tuotannosta, julkaisemisesta ja jakamisesta. Myös korkeakoulun johto on innostunut tuottamaan mm. strategian käytännöistä kertovia podcasteja.

Uudet  vielä demo-vaiheessa olevat digistudiot ovat jo nyt olleet ahkerassa käytössä podcastien tuottamisessa.

Henkilökunta on innostunutta ja julkaistujen podcastien määrä kasvaa koko ajan. Tänä vuonna 31.3.2022 mennessä on julkaistu jo 40 uutta podcastia (viime vuonna kokonaismäärä oii 18).

Podcastit kiinnostavat opiskelijoitakin  ja muutamia on tehty jopa opinnäytetyö. Ensi vuonna tarjoamme podcasteja  nykyistä enemmän myös opetuksen.

Opimme, että podcast-kanavalle ja sen sisällöille oli tilausta. Laadun kehän mukaisesti, arvioimme ja kehitämme kanavaamme. Hyvälle mallille ollemme päässeet jo nyt. Tästä jatkamme.