2020-luvun koulutusmarkkinointia - seudullisen koulutustarjonnan www-portaali
2020-luvun koulutusmarkkinointia - seudullisen koulutustarjonnan www-portaali
Hyvät käytänteet Opetusteknologia Yksilöllinen oppiminen
Paikka: Esityssali 24 -
Puheenjohtaja: Mika Setälä
Ajankohta: 7.10.2022 12.45 - 13.15 (30 minuuttia)

2020-luvun koulutusmarkkinointia - seudullisen koulutustarjonnan www-portaali
Hintikka Kari A. Konseptisuunnittelija, ennakoija  at Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavia


Savostamo – digitaalinen koulutusseikkailu Etelä-Savossa

Mielenkiintoinen, innostava, lämminhenkinen ja hyvän draivin Etelä-Savo rakentuu koulutustoimijoiden yhteisessä ponnistuksessa Savostamossa. Savostamo on verkkosivu, joka kokoaa yhteen maakunnan vahvuudet ja Etelä-Savon oppilaitosten herkullisimmat koulutukset.  

Yhdeksän eteläsavolaisen oppilaitoksen yhdessä kehittämä Savostamo-verkkosivu auttaa kävijöitään löytämään itselleen sopivan koulutuksen tuomalla esiin erilaisia mahdollisuuksia. Savostamoa voi hyödyntää myös ohjauksen työkaluna oppilaitoksissa ja kunnissa. Eteläsavolainen koulutustarjonta saadaan näkyviin ja osaamista kehittämällä vastataan osaajapulaan nyt sekä tulevaisuudessa.  

Yhteensä Savostamon kehittämiseen on osallistunut yli 500 henkilöä sisältäen opiskelijoita, yrityksiä, koulutusasiantuntijoita, ohjauksen asiantuntijoita, sekä aiheesta muuten kiinnostuneita.  

Elinvoimaa vahvuuksia esiin tuomalla 

Sivustolla halutaan tuoda esiin Etelä-Savon oppilaitosten koulutuksia, joista jokainen ikään ja taustaan katsomatta voi löytää omansa. Tarpeet verkkosivulle kumpuavat Savostamon kohderyhmiltä, joita ajatellaan olevan 
                • nopeaan työllistymiseen tähtäävät 

                • osaamistaan täydentävät  

                • henkilöt, jotka hakevat inspiraatiota tulevaisuuden osaamisten hahmotteluun 

                Ratkaisulla toivotaan koostettavan potentiaaliselle opiskelijalle kiinnostavaa tietoa maakunnan tarjonnasta. Siinä missä oppilaitosten verkkosivut sekä esimerkiksi opintopolku.fi tuovat yksityiskohtaisempaa tietoa koulutusten sisällöistä, Savostamon sisältöjen halutaan eroavan perinteisestä koulutuksiin liittyvästä viestinnästä helposti lähestyttävällä ilmaisullaan. Toive on, että sivuston avulla voidaan tuoda esiin valikoitu kattaus Etelä-Savon koulutusten vahvuuksia ja elinvoimaa vauhdittavia koulutuspolkuja. Nostoja tehdään maakuntastrategiaan, asiakkaiden tarpeisiin ja elinvoiman kehittämiseen liittyen. Portaalin konseptia varten on tehty myös laaja tausta-aineistokartoitus ja seudun koulutukseen liittyviä tulevaisuusskenaarioita Delfoi-paneelilla. 

                Digitaalinen alusta houkuttelee käyttäjiä visuaalisuudella ja tarinallisuudella, mikä on uutta koulutusportaalien joukossa. Sivustolla voi hyödyntää savolaista sutkautusgeneraattoria ja tykätä itseä miellyttävistä Savostamo-sisällöistä sekä löytää listauksen muiden tykkäämistä sisällöistä. Uutta on myös koulutushaku omien mieltymysten ja kiinnostuksen kohteiden perusteella. 

                Savostamoa kehitetään Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa Koulutusportti-hankkeessa 2020-2022. Hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk. Jatkossa sivuston sisältöjä ylläpidetään ja tuotetaan yhdessä Etelä-Savon oppilaitosten kanssa. Savostamoon voi tutustua osoitteessa www.savostamo.fi