Tapahtuma Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2022 starts on 5. lokakuuta 2022 klo 10.00.00 +0300
Virtuaalisia asiakaspalvelutilanteita Thinglinkillä
Oppimisympäristöt Virtuaaliympäristöt
Aseta suosikiksi
Paikka: Esityssali 14 -
Ajankohta: 7.10.2022 10.30 - 11.00 (30 minuuttia)
Kohderyhmä: Ammatillinen oppilaitos: Opettajat

Aho Teemu opettaja  at Gradia Jyväskylä teemu.aho@gradia.fi 040 341 5839


Eirtovaara Jaana opettaja  at Gradia Jyväskylä jaana.eirtovaara@gradia.fi 040 341 5812

Pennanen Heini digikoordinaattori  at Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia heini.pennanen@gradia.fi 040 341 5837

Me Gradialla haluamme lisätä virtuaalisten ympäristöjen käyttöä opetuksessa ja niiden tuomia mahdollisuuksia opiskelijan ajasta ja paikasta riippumattomaan harjoitteluun. Tämän seurauksena lähdimme talon sisäisen OWI-projektin avulla edistämään virtuaalisten ympäristöjen rakentamista oppilaitoksessamme. Tavoitteena oli, että opettajat voivat jatkossa itsenäisesti tehdä ja luoda ympäristöjä lisää. Yhtenä alana projektiin lähti mukaan liiketoiminta. Tavoitteena oli mahdollistaa sellaisten tilanteiden harjoittelu, joita opiskelijat eivät yleensä pääse työelämäjaksoilla harjoittelemaan. Tällaisia tilanteita ovat muun muassa haasteelliset asiakastilanteet myymälässä.

Syksyn 2021 aikana syntyi yhteistyössä Thinglinkin kanssa virtuaaliseen kauppaympäristöön rakennettu haarautuva skenaario, joka on toteutettu 360-videoiden ja kuvien avulla. Nyt luodussa virtuaaliympäristössä opiskelijat voivat harjoitella reklamaatiotilanteiden hoitamista joko virtuaalilaseilla tai ilman ajasta ja paikasta riippumatta. Suunnitelmissamme on toteuttaa vastaavanlaisia toteutuksia eri aloille yhdessä opettajiemme kanssa. Lisäksi liiketoiminnan seuraavat virtuaaliset harjoitusympäristöt voisivat liittyä myyntityöhön sekä vieraskielisten asiakkaiden palvelemiseen.

Tule tutustumaan projektiimme ja kuulemaan miten toteutimme virtuaalisen ympäristömme, millainen kokemus se oli opettajille, sekä millaista palautetta olemme saaneet opiskelijoiltamme ympäristön käytöstä