Tapahtuma Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2022 starts on 5. lokakuuta 2022 klo 10.00.00 +0300
Virtuaalisen kaupan interaktiivinen ekosysteemi (VIRTUAALITORI)
Aseta suosikiksi
Paikka: Esityssali 14 -
Ajankohta: 7.10.2022 12.00 - 12.30 (30 minuuttia)
Kohderyhmä: Ammattikorkeakoulu: Asiantuntijat, suunnittelijat, ohjaajat, koordinaattorit

Lounaskorpi Petri TKI asiantuntija  at Savonia amk petri.lounaskorpi@gmail.com 0407343889


Lounaskorpi Petri TKI asiantuntija  at Savonia amk petri.lounaskorpi@gmail.com 0407343889

Covid-19 pandemian aikana kaupunkikeskustat ja kauppakeskukset ovat ennestään tyhjentyneet ja aiheuttaneet kaupan pk- ja mikroyrityksille asiakaskadon. Toisaalta keskustojen ja kauppakeskusten hiljentyminen on haaste myös infrastruktuureille.

 

JOHDANTO

Hankkeessa luodaan virtuaalinen kauppakeskus (kaupunkikeskusta), jossa jokainen liike ja palveluntarjoaja saa oman ”liiketilan”, jossa voi esitellä tuotteita. Malli on kokeilematon ja poikkeaa täysin olemassa olevista ratkaisuista.  Hankkeen tuloksena toteutetaan virtuaalitori pilotti Kuopiolaisten pk- ja mikrokauppojen virtuaaliseksi, interaktiiviseksi verkkopalveluksi, jossa yritykset esittelemään tuotteitaan, asiakkaat pääsevät kommunikoimaan interaktiivisesti  videoneuvottelun avulla myyjien kanssa sekä ostamaan tuotteet verkkokaupasta kotiin kuljetettuna.

Lisäksi kehitetään ja toteutetaan koulutuskokonaisuudet yrittäjille verkkokaupan, -myynnin, tuotteistamisen ja -markkinoinnin taitojen kehittämiseksi tasolle, joka tarvitaan menestyksekkääseen verkkovälitteiseen kaupankäyntiin.

Hankkeessa syntyneet tulokset toimintamallit ja koulutukset tarjotaan laajemmin koko Pohjois-Savon maakunnan alueelle.

 

TAVOITE

Toteuttaa virtuaalitori pilotti Kuopiolaisten pk- ja mikrokauppojen virtuaaliseksi, interaktiiviseksi verkkopalveluksi, jossa yritykset pääsevät esittelemään tuotteitaan, asiakkaat pääsevät kommunikoimaan interaktiivisesti videoneuvottelun avulla myyjien kanssa sekä ostamaan tuotteet verkkokaupasta kotiin kuljetettuna.​

Luoda koulutuskurssit yrittäjille verkkokaupan, -myynnin, tuotteistamisen ja -markkinoinnin taitojen kehittämiseksi tasolle, joka tarvitaan menestyksekkääseen verkkovälitteiseen kaupankäyntiin.​

Toteuttaa ”Virtuaalitori ekosysteemi” verkossa kaupan hyllystä asiakkaalle luomalla virtuaalialustan kautta ostokokemus ja kytkemällä siihen logistiikkaratkaisut.​

Levittää syntyneet toimintamallit ja koulutukset koko Pohjois-Savon maakunnan alueelle ja luodaan hankkeen puitteissa Virtuaalitori toteutus halukkaille alueille maakunnassa.

 

KOHDERYHMÄ

Kaupan alan, kuljetuksen ja logistiikan alojen yritykset ja yhdistykset​.

Kunnat ja niiden yhteyshenkilöt​.

Muut pohjoissavolaisten yritysten kanssa yhteistyössä toimivat tahot ja verkostot​.

Rahoittajan edustajat, muut yhteistyössä olevat hanketoimijat sekä koulutus -ja tutkimusorganisaatiot sekä opiskelijat​.