-
Uusi varhaiskasvatuksen digitaalinen polku, lapsi tutkijana, AR ja VR maustein
Taru H
-
Tulevaisuustaitoja kehittävän oppimisprosessin suunnittelu ja toteutus
Hyyryläinen Heikki
-
Esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen uudistettu digipolku, lasten tutkijan salkut, AR,VR
Taru H
-
Digitalisaation suuntaviivat - TVT-strategia Päijät-Hämeessä
Hanna-Maria Partanen
-
Omien tehtävien laatiminen ViLLE-ympäristössä
Enges Petra
-
Kurssikokeet lukioissa - yhdessä opettajien kanssa kehitetyt työkalut arjen sujuvoittamiseksi
Lahti Juha
-
Tekijänoikeustaitoja ulkona liikkuen
Löyttyniemi Mikko
-
Kuinka valjastetaan digitalisaation tuomat mahdollisuudet, jotta jokainen oppilas onnistuu?
Ruusunen Emilia
-
Lukemisen uudet vaatteet – digitaalisuus lukutaitotyön kumppanina
Palola Elina
-
Oppilaitosjohdon digitaaliset mahdollisuudet -työpaja
Ruusunen Emilia
Esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen uudistettu digipolku, lasten tutkijan salkut sekä AR ja VR kokemukset.
"Leikki on tutkimisen korkein muoto" - Albert Einstein
Esityksemme muoto on vuorovaikutusta tukeva ja kuuntelijaa osallistava esitelmä, jossa käytämme digitaalisia sovelluksia kysymysten ja äänestysten esittämiseen ja keskustelun virittämiseen sekä palautteen välittömään keräämiseen. Esille tuodut teknologiavälineet ja ratkaisut ovat nähtävissä paikanpäällä ja niihin voi tarkemmin tutustua messuosastollamme. Kaikki esittelemämme materiaali mukaan lukien digipolku ja tutkijan salkut, ovat vapaasti kopioitavissa, muokattavissa ja käytettävissä CC-BY-NC lisenssein.
Esittelemme ajantasaista esi- ja perusopetuksen digipolkua ja siihen liittyviä materiaaleja jotka perustuvat varhaiskasvatussuunnitelmaan ja sisältävät runsaasti ryhmissä toteutettavia käytännön esimerkkejä ja esittelevät käytettäviä ratkaisuja ja sovelluksia. Digipolkuun kuuluu myös selkeä teoreettinen osuus, joka esittelee varhaiskasvatussuunnitelman digitalisaatioon liittyvät osiot ja ideat havainnollisesti ja käytännönläheisesti.
Esittelemme tutkijan salkut, jotka kattavat erilaisia tieteeseen ja tutkimiseen liittyviä tuokioita eri-ikäisille ryhmille. Tuokioissa käytetään käytännön tutkimisen lisäksi digitaalisia välineitä ilmiöiden havainnollistamiseksi. Salkkujen sisältöesimerkkejä:Ajankulku ja avaruus
Veden olomuodot ja kiertokulku, pintajännitys
Bakteerit
Ääniaallot
Koneet, vahvat rakennukset
Mittaaminen
Massa ja painovoima
Salkkujen toimintatuokiossa käytetään lasten kanssa käytännön tutkimisen lisäksi muun muassa QR-koodeja, 3D-tulostusta, AR-teknologiaa ja virtuaalitodellisuutta sekä erilaisia verkkosovelluksia tutkittavien aiheiden mallintamiseksi.
Esitykseemme kuuluu myös kahden pro gradu -työ esittely. Aiheet liittyvät tulevaisuuden leikkiin, lasten kokemuksiin VR-maailmassa sekä tunnekasvatuksen edistämiseen lapsilla AR-sovelluksen avulla.
Huomio: esitys voi olla kaksikielinen suomi/ruotsi tai voimme järjestäjän niin toivoessa pitää kokonaan suomeksi tai ruotsiksi tai pitää kaksi erillistä esitystä molemmilla kielillä.