Tapahtuma Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2022 starts on 5. lokakuuta 2022 klo 10.00.00 +0300
Automatisoidulla kurssikoepalvelulla joustavuutta lukion arkeen.
Hybridiopetus Opetusteknologia Oppimisympäristöt
Aseta suosikiksi
Paikka: Esityssali 35 -
Ajankohta: 7.10.2022 10.30 - 11.00 (30 minuuttia)
Kohderyhmä: Lukion opettajat

Lahti Juha Järjestelmäasiantuntija  at Opinsys Oy juha.lahti@opinsys.fi 0444914383


Sairanen Jarkko Tuntiopettaja  at Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia jarkko.sairanen@gradia.fi 0403414843

Lahti Juha Järjestelmäasiantuntija  at Opinsys Oy juha.lahti@opinsys.fi 0444914383

Mäkelä Ari Opettaja  at Rauman Lyseon lukio ari.makela@rauma.fi 0405020888

Abitti koejärjestelmästä on muodostunut lukioiden tärkeä sähköinen koejärjestelmä myös kurssikokeisiin. Opiskelijoiden kannalta tämä on hyvää harjoitusta ylioppilaskoetta varten, jotta järjestelmän käyttöön muodostuu hyvä rutiini ja luottamus.

Opettajille järjestelmän käyttö kurssikokeisiin voi olla haastavaa, koska järjestelmän käyttöön liittyy useita teknisiä asioita, joita kaikki opettajat eivät kenties koe hallitsevansa riittävästi. Usein syvällisempi tietämys koejärjestelmän käytöstä kertyy vain muutamille henkilöille oppilaitoksessa ja näin henkilöityy liikaa heihin. Tästä voi seurata ongelmia esim. sairastapauksissa tai henkilöiden vaihtaessa työpaikkaa.

Automatisoimalla kurssikokeiden rutiineja palveluksi, voidaan merkittävästi vähentää järjestelmän käyttöön liittyviä teknisiä haasteita. Sähköisten kokeiden pitämisestä tulee luonnollinen osa kursseja ja todellinen sähköinen työväline lukion arjessa. Opettajat hallitsevat kaikki kokeisiin liittyvät asiat yhden palvelun kautta ja palvelu huolehtii itse koetilanteeseen liittyvät tekniset rutiinit.

Kurssikoepalvelu mahdollistaa uudenlaisten toimintamallien käyttöönoton esimerkiksi kurssikoeakvaarion muodossa. Mikäli opiskelija on poissa tietystä kokeesta vaikkapa sairastumisen vuoksi, voi hän myöhemmin varata ajan kokeen suorittamiseen koulun järjestämässä erillisessä koetilassa.

Esityksessä käydään läpi kahden kunnan kokemuksia ja käyttötapoja kurssikoepalvelusta.