Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2021
-
Digitaaliset oppitunnit opetuksen avuksi
-
Arviointi ruokkii uteliaisuutta
-
Oppimisanalytiikan asenteet, odotukset ja eettiset kysymykset korkeakouluopiskelijan silmin
-
Innostavia työkaluja digitaitojen kehittämiseen ja tunnustamiseen - Osaamismerkkien uusi tuleminen
-
Opi tehostamaan työtäsi Googlen työkalujen avulla!
-
Pedagogiikkaa immersiiviseen VR-koulutusympäristöön
-
Robottihackathon. Puhuvat robotit ja keskustelevat käyttöliittymät opetuksessa.
-
MAOL^2 - oppimisympäristö
-
Perinteistä vihkotyöskentelyä digitaalisessa oppimisympäristössä
-
Kestävän kehityksen kortit, lisättyä todellisuutta liikkuen
Workshop järjestään Scandic Aulangon tilassa 24.
ViLLE on yksi Suomen suosituimmista digitaalisista oppimisen apuvälineistä. Nykyisellään järjestelmää käytetään joka kolmannessa suomalaiskoulussa, ja rekisteröityneitä oppilaita on yli neljännesmiljoona.Workshopissa tutustutaan ViLLEen ja sen hyödyntämiseen oman opetuksen apuna. Järjestelmästä löytyy valmiit, OPSin mukaiset oppitunnit esimerkiksi matematiikan (ohjelmointi integroituna), äidinkielen, varhennetun englannin tai ohjelmoinnin opetuksen tarpeisiin.
ViLLEstä löytyy yli 100 erilaista tehtävätyyppiä, tuki erilaisille opetusmuodoille kaikilla koulutusasteilla ja erittäin monipuoliset oppimisanalytiikan työkalut, joiden avulla opettaja voi esimerkiksi tunnistaa reaaliajassa oppilaiden oppimisvaikeudet. Valmiiden tehtävien lisäksi opettajat voivat helposti tehdä itse uutta oppimateriaalia.
ViLLEn toimintamalliin kuuluu, että sen käyttö on täysin ilmaista niin opettajille kuin oppilaillekin, nyt ja tulevaisuudessa. Opettajien tulee käydä koulutus tunnusten saamiseksi järjestelmään. Valtaosan koulutuksista järjestävät paikalliset ViLLE-asiantuntijat ja ViLLE-kouluttajat, jotka voivat oman kuntansa (tai muun kouluyhtymän) alueella kouluttaa uusia opettajia ViLLEn käyttöön.
Workshop on tarkoitettu opettajille, jotka ovat käyttäneet ViLLEä omassa opetuksessaan aktiivisesti vähintään puolen vuoden ajan.
Workshopin käytyään opettaja saa ViLLE-asiantuntijaopettajan statuksen ja voi kouluttaa oman kuntansa alueella 2-3 uutta opettajaa ViLLE-opettajiksi vuosittain. Ideana on, että asiantuntijat voivat toimia uusien ViLLE-opettajien tukena.