Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2021
-
Kokemuksia etä- ja hybridiopetuksesta opettajankoulutuksen kontekstissa Covid-19 kriisin aikana.
-
Lapin eAmis -Latuja ammatillisiin opintoihin digitalisuutta hyödyntäen
-
Etäopetuksen opit jatkokäyttöön
-
ViLLE-asiantuntijakoulutus
-
Experiences of University Teaching Staff during the Transition to Emergency Remote Teaching
-
Pedagogiikkaa immersiiviseen VR-koulutusympäristöön
-
Perinteistä vihkotyöskentelyä digitaalisessa oppimisympäristössä
-
Innovative Learning Environments (ILE) research
-
Innostavia työkaluja digitaitojen kehittämiseen ja tunnustamiseen - Osaamismerkkien uusi tuleminen
-
Avoin opetus ja oppiminen
Esittelemme syksyllä 2020 toteutetun verkkokurssin ryhmätyötä. Tavoitteenamme oli osallistaa opiskelijoita digiaineistojen tuottamiseen ja vertaisarviointiin.
Opiskelijoita kurssilla oli yli 300, joten ryhmiä muodostui noin 70. Suurin osa osallistujista oli ensimmäisen vuoden opiskelijoita, mikä asetti vaatimuksia ohjeistusten selkeydelle ja prosessin sujuvuudelle. Kurssi suoritettiin etäopintoina, jossa yhtenä tehtävänä oli valmistella muutaman minuutin videoklippi ryhmätyönä ja vertaisarvioida palautettuja videoita.
Käsittelemme, miten ohjeistimme videoiden tekemistä (aikataulutus, videokäsikirjoituksen laatiminen ja videon teko). Esittelemme, miten opiskelijat valitsivat ryhmän ja millaisia digityökaluja opiskelijat käyttivät. Esityksessä kerromme, miten hyödynsimme Moodlen työkaluja, kuten työpaja-aktiviteettia ja arviointimatriisia vertaisarvioinnissa. Esittelemme, miten verkkoluennoilla opiskelijat antoivat palautetta toistensa ryhmätöistä Zoomin annotation-toiminnolla.
Valotamme huolellisen suunnittelun merkitystä verkkopedagogisten ratkaisujen valinnassa; tärkeäksi koimme moniammatillisen yhteistyön sekä digityökalujen testauksen. Esityksessämme kerromme, miten vaiheistimme ohjeistusta ja miten opiskelijoille tiedotettiin kurssin etenemisestä eri vaiheissa. Tässä hyödynnettiin mm. Moodlen videoviesti -toimintoa.
Lopuksi esittelemme opiskelijapalautetta ja omaa pohdintaa, mikä onnistui ja miten kehitämme massakurssin verkkotyöskentelyä jatkossa.