Oppilasagenttitoiminta Lohjalla
Education technology Good practices student involvement
Target group: Basic education

Oppilasagenttitoiminta Lohjalla
TVT-koordinaattori  at Lohjan kaupunki reetta.juden@lohja.fi


Lohjan kaupungilla on lähes kaikilla kouluilla toimiva oppilasagenttikerho, jonka ohjaaminen ja koordinointi koulussa järjestetään kerhorahoin. Jokainen koulu on rakentanut kerhon toiminnan omien tarpeiden mukaan. 

Kaikki oppilasagentit ja ohjaajat kokoontuivat ennen koronaa kerran vuodessa yhteiseen tapahtumaan. Ensimmäisessä tapahtumassa pelattiin oppilasagenttipakopeli, tämän jälkeen Hämeenlinnan hyvän esimerkin voimalla on päädytty oppilasagenttimessuihin. Korona-aikaan kehitettiin oppilasagenteille ja muillekin oppilaille erilaisia haasteita, joita on voinut syyslukukaudella 2020 toteuttaa erikokoisissa ryhmissä. Keväälle 2021 on suunnitteilla mahdollisuuksien mukaan oma tapahtumansa. 

Esittelemme Lohjan rakenteita, joissa mm. oppilasagenttiohjaajat kokoontuvat virtuaaliseen kahvitteluun MEETillä tarpeiden mukaan ja suunnittelevat yhteisiä kokoontumisia sekä jakavat hyviä käyntänteitä ennakkoon vuosikelloon sovittujen asioiden äärellä. Oppilasagentit ovat ennen koronaa jalkautuneet myös koulujen ulkopuolelle, mm. lastenoikeuksien päivänä kaupungin tapahtumassa että arkena päiväkodeissa pitäen pienille GreenScreen -kuvausta ja koodausta Beeboteilla sekä WeDoilla.