Varhaiskasvatuksen STEAM Oulussa
Varhaiskasvatuksen STEAM Oulussa
Good practices Learning environments STEAM
Location: Esityssali 36 -
Chairperson: Vahtivuori Sanna
Time: 10/6/22, 1:30 PM - 2:00 PM (30 minutes)

Lassila Hanna varhaiskasvatuksen opettaja  at sivistys- ja kulttuuripalvelut/varhaiskasvatus


Esitysdiat 

Oulun kaupungissa käynnistyi syksyllä 2021 kaksi STEAM-pedagogista kehittämiskokonaisuutta, Heikinharjun Luontokoto sekä Intoa ja iloa Oivaltamosta. 

Intoa ja iloa Oivaltamosta kuuluu Opetushallituksen Innovatiivisten oppimisympäristöjen edistäminen varhaiskasvatuksessa avustuskokonaisuuteen. Kahden vuoden aikana Oulun kaupungin neljään varhaiskasvatusyksikköön rakennetaan Oivaltamot; tiede-, taide- ja teknologiakasvatuksen oppimisympäristöt. Avustuksen aikana luodaan varhaiskasvatukseen STEAM-toimintamalli ja kehitetään varhaiskasvatuksen STEAM-opinpolku. Intoa ja iloa Oivaltamosta vahvistaa varhaiskasvatuksen digitaalista sekä tiede- ja taidekasvatuksen toimintakulttuuria. 

Heikinharjun Luontokoto on varhaiskasvatuksen luontokasvatuksen ja STEAM -pedagogiikan kehittämisyksikkö.  Luontokodon toiminnassa luontokasvatus ja STEAM -pedagogiikka kulkevat rinnakkain. Luontokasvatusta syvennetään STEAM-pedagogiikan ja -välineistön avulla. Toiminnassa konseptoidaan STEAM pedagogiikan mukaista tutkivan oppimisen tilaa. Tarkoituksena on saada tutkiva oppiminen ja STEAM-pedagogiikka osaksi varhaiskasvatuksen toimintakulttuuria ja oppimisympäristöjä. Luontokodon toiminta kehittää varhaiskasvatuksen henkilöstön STEAM-pedagogiikan osaamista ja myönteistä luontosuhdetta tarjoamalla monipuolisia oppimiskokemuksia luonnossa.