Opiskelijoiden kokema hyvinvointi ja oppimaan oppimisen taidot lukiokoulutuksessa
Analytics Good practices Personalized Learning
Location: Esityssali 35 -
Chairperson: Kiili Kristian
Time: 4/20/23, 1:30 PM - 2:00 PM (30 minutes)

Teuvo Sankila CEO  at Edulyzer


Rynkä Tero , CDO
Edulyzer

Sankila Teuvo , CEO
Edulyzer

Esityksessä käsitellään opiskelijoiden kokemaan hyvinvointiin ja oppimaan oppimisen taitoihin liittyvän datan perusteella tehtyjä huomioita syksyn 2022 ja alkukevään 2023 aikana toteutuneissa hankkeissa. 

Aihealueisiin liittyvää tietoa on kerätty ja analysoitu työkalulla, joka mahdollistaa jatkuvan tiedon keruun, sen reaaliaikaisen analysoinnin ja aktiivisen hyödyntämisen. 

Sovelluksen avulla opetushenkilöstö pystyi reaaliaikaisesti seuraamaan eri aihealueista (mm. opiskelijoiden kokema hyvinvointi ja oppimaan oppimisen taidot) lukio-opiskelijoiden itsensä muodostamaa kuvaa omista valmiuksistaan.

Esityksessä keskitytään erityisesti lukio-opiskelijoilta kerätyn tiedon perusteella tehtyihin havaintoihin ja niiden pohdintaan lukiokoulutuksen laadun ja kehittämisen näkökulmasta. 

Sovelluksessa käytetyt kyselyt on toteutettu yhteistyössä kasvatustieteiden tutkijoiden kanssa. Tiedon keräämisen taustalla olevat käsitteet perustuvat ajankohtaiseen kasvatuspsykologiseen tutkimukseen, ja tarkemmin motivaatiopsykologiaan.