Suunnittelu- ja arviointityökalu OmaOpsilla kohti tasa-arvoisempaa koulua
Analytics Assessment Learning environments
Location: Esityssali 21 -
Chairperson: Arja Viteli
Time: 10/6/22, 4:30 PM - 5:00 PM (30 minutes)

Immeli-Vänskä Kati Projektipäällikkö  at Helsingin kaupunki


Edistämme kuntamme digitaalisaatiota ja lasten ja nuorten oppimisen ja arvioinnin yhdenvertaisuutta kehittämällä digitaalista OmaOps -työkalua. OmaOps on työkalu, joka mahdollistaa pedagogisen toiminnan suunnittelun, dokumentoinnin, arvioinnin ja oppimisen analysoinnin. Emme ole löytäneet sopivaa kaupallista tuotetta, joka täyttäisi nämä tarpeet kattavasti.

Palvelu koostuu kolmesta osasta:

Opettajan suunnittelun ja arvioinnin työkalu toimii pedagogisen suunnittelun ja arvioinnin apuna. Opettajan työkalulla opettaja kirjaa oppimiselle tavoitteet, linkittää ne opetussuunnitelmaan ja seuraa oppilaiden edistymistä (sisältää oppilaiden itsearvion ja opettajan arvioinnit). Oppilas näkee oppimisen tavoitteet, tekee oppimiseen liittyviä arviointeja ja pystyy seuraamaan omaa oppimistaan.

Toisena osana on oppilaan omat tavoitteet, jotka oppilas määrittelee itse ja joita hän seuraa yhdessä opettajan kanssa.

Kolmantena osana on oppijan digipolku, jossa on määritelty tvt-osaamisen tavoitteet vuosiluokille 1-9. Tavoitteena on rakentaa OmaOpsiin Uudet lukutaidot -kuvausten mukaiset TVT-, medialukutaito- ja ohjelmointiosaamisen polut syksyllä 2022. OmaOps tukee hienosti näiden tavoitteiden asettamista, ohjausta, arviointia ja seurantaa. 

Alla kuva OmaOpsin sisällöstä: