Ai mitkä Hololensit? Lisätyn todellisuuden hyödyntäminen ammattiin opiskeltaessa
Education technology Learning environments Virtual Environments
Location: Esityssali 23 -
Time: 10/6/22, 12:45 PM - 2:00 PM (1 hour 15 minutes)

Ai mitkä Hololensit? Lisätyn todellisuuden hyödyntäminen ammattiin opiskeltaessa
Palkinen Ville Verkkopedagogi  at Tampereen seudun ammattiopisto Tredu


Toimintasessiossa ammatillisen koulutuksen edustajien ja miksei muidenkin kiinnostuneiden on mahdollista päästä kokeilemaan käytännössä lisätyn todellisuuden Hololens 2 -laseja niiden eri käyttötarkoituksissa. 

Pelkästään Powerpointeja ja videoita katselemalla lasien toiminnasta ja käytettävyydestä saa varsin rajoittuneen kuvan, joten niitä kannattaa ehdottomasti testata itse. Korkea hankintahinta estää sen, että laseja voitaisiin hankkia kaikkiin oppilaitoksiin vain kokeilukäyttöön. 

Toimintasessiossa osallistujat pääsevät kokoustamaan Microsoft Mesh -ympäristössä, testaamaan työntekijän/opiskelijan ohjaamista Remote Assist -ominaisuudella sekä kokeilemaan Dynamics 365 Guides -ohjeistusta. Mahdollisesti myös pelillisempää sisältöä on tarjolla. 

Toimintasessiossa kerrotaan myös lukuisia esimerkkejä siitä miten Hololens 2 -laseja on hyödynnetty suuressa ammatillisessa oppilaitoksessa. 

Toimintasession tavoitteena on luoda osallistujille selkeä kuva lisätyn todellisuuden mahdollisuuksista ja rajoituksista sekä kerätä samalla kehittäjäverkostoa ammatillisen koulutuksen kentältä.