Taidetta koodilla
Creativity Good practices Programming
Location: Esityssali 36 -
Chairperson: Kristian Kiili
Time: 12/3/21, 9:45 AM - 10:15 AM (30 minutes)
Target group: Basic education/general upper secondary education: Experts, planners, supervisors, coordinators

Taidetta koodilla
Lehtori, Ict koordinaattori  at Ruskon kunta janne.korsimo@rusko.fi


Ansamaa Niklas
Ansamaa Niklas toimitusjohtaja  at Nitomani niklasansamaa@gmail.com

Einiö Keijo
Einiö Keijo opettaja, ict-asiantuntija  at Nousiainen keijo.einio@edu.nousiainen.fi

Heinonen Riku
Heinonen Riku opettaja, ict-asiantuntija  at Masku riku.heinonen@masku.fi

Korsimo Janne
Korsimo Janne opettaja, ict-asiantuntija  at Ruskon kunta janne.korsimo@rusko.fi 0444333560

Mäenpää Marko
Mäenpää Marko opettaja  at Ruskon kunta marko.maenpaa@rusko.fi

Helsingin sanomissa oli syksyllä 2018 Supercellin Ilkka Paanasen ja muiden merkittävien vaikuttajien kirjoitus, miten koodaus tulee olemaan tulevaisuudessa merkittävä taito myös luovilla aloilla. Kirjoituksessa oli hyviä näkökulmia, miten Suomen perusopetuksessa olisi tärkeää saada rikottua stereotypioita koodaukseen liittyen.

Opentunti ry, Rusko, Nousiainen ja Masku ottivat yhteyttä Ilkka Paanaseen ja päätimme yhdessä edistää asiaa valtakunnallisesti. Viitekehykseksi asetettiin kuvataiteen ja koodauksen yhdistäminen luokilla 5-7. Tavoitteiksi asetettiin seuraavat:

  1. Saadaan luovat nuoret, erityisesti myös tytöt, innostumaan koodauksen mahdollisuuksista kanavoida luovuutta.
  2. Nuoret löytävät itsestään yllättäviä kyvykkyyksiä ja heille annetaan mahdollisuus kehittää monialaista osaamista kohti aikuisuutta.
  3. Kaikki projektissa tehdyt materiaalit ovat helposti ja ilmaiseksi kaikkien opettajien ja oppilaiden saatavilla ja kopioitavissa jatkokehitykseen.
  4. Materiaali sisältää opettajille ja oppilaille niin hyvät ohjeet, että opettajille välttämättä ei tarvita täydennyskoulutusta.

ITK:ssa esittelemme teille tehdyn materiaalin ja miten sen saa helposti ja ilmaiseksi käyttöön. Materiaalit on testattu Ruskon, Nousiaisten ja Maskun kouluissa. Tavoitteena on syksyn aikana toteuttaa projektit hankekuntien n. 35 luokan ja 30 opettajan kanssa ja tavoitteena on, että materiaalit tulevat käyttöön kaikissa Suomen 5. - 7. luokilla vuosittain. Tule siis katsomaan, mitä olemme tiimin kanssa luoneet. Kopioi materiaalit ja suunnitelmat vaikka lennossa foorumiesityksen aikana ja jalosta niistä vielä parempia.