Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2019
-
STEAM-opinpolku
-
Svebinar - digipedagoginen kv-hanke
-
Onnistunut oppilaitosrakennushanke
-
Etäopiskelua ja luentojen tallennusta
-
Yhteistä verkko-opintotarjontaa ja asiantuntijayhteisöä rakentamassa
-
Pienillä asioilla parempaa verkko-opettajuutta
-
Tutoropettajatoiminta kouluyhteisön muutosagenttina
-
Tutkivaa oppimista Go-Lab-verkko-oppimisympäristössä
-
Avaruusprojekti 20182a5b
-
Pelillisen tarinankerrontamenetelmän workshop
Lähdimme projektissamme tuottamaan digitaalisia tutkivan oppimisen kokonaisuuksia yhteistyössä luokanopettajien ja tutkijoiden kesken käyttäen Go-Lab-oppimisympäristöä. Halusimme, että projektissa suunniteltavat oppimateriaalit toimivat luokkahuoneissa, kytkeytyvät luonnollisesti koulutyöhön ja noudattavat opetussuunnitelmaa. Tavoitteenamme oli, että luokanopettajat määrittävät oppisisällöt ja yliopiston tutkija toimii asiantuntijatukena. Kuitenkin kokonaisuudet suunniteltaisiin yhdessä.
Työ alkoi siten, että alkuvuonna 2018 kolme opettajaa (eri kunnista ja luokka-asteilta) tarkastelivat heidän luokissaan keväällä käsiteltäviä ympäristöopin oppisisältöjä. Tämän jälkeen aiheet koottiin, ja pohdittiin yhteistyössä tutkijan kanssa millaisia virtuaalilaboratorioita voisi käyttää näiden aiheiden oppimisen tukena. Kokonaisuudet tuotettiin yhteistyössä Go-Lab-ympäristöön. Tämän jälkeen opettajat toteuttivat kokonaisuudet onnistuneesti luokissaan.
Tärkeänä tavoitteena oli, että oppimiskokonaisuudet olisivat myöhemmin myös muiden hyödynnettävissä. Nyt kuusi valmista tutkivan oppimisen kokonaisuutta on julkaistu Go-Lab-portaalissa, ja ne ovat kaikkien opettajien vapaasti käytettävissä ja edelleen muokattavissa. Projektin aikana opittiin, miten Go-Labin ominaisuuksia ja moderneja yhteydenpitovälineitä hyväksi käyttäen voidaan yhteissuunnitella oppimiskokonaisuuksia yhteistyössä yliopiston ja opettajien kesken.