Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi
-
Oppimisanalytiikkaa STEM-aineissa
-
Tervetuloa ryhmäytymään - digisti!
-
Innostavia työkaluja digitaitojen kehittämiseen ja tunnustamiseen - Osaamismerkkien uusi tuleminen
-
Data oppijan tukena - mitä ja miten?
-
Sinä osaat! Tytöt ja teknologia
-
Omaopettajien kokemuksia etäajasta ja ajatuksia analytiikkatyökalun hyödyntämisestä etäohjauksessa
-
Lapin eAmis -Latuja ammatillisiin opintoihin digitalisuutta hyödyntäen
-
Perinteistä vihkotyöskentelyä digitaalisessa oppimisympäristössä
-
MeWet-koti monialaisten unelmien kohtauspaikkana
-
SIMULOINNIN MONET MAHDOLLISUUDET TEKNISTEN HARJOITUSTEHTÄVIEN OPETUKSESSA
Jatkuva oppiminen on viime vuosina paljon puhuttu aihe ja teknologian ratkaisut ovat sen ytimessä. Osaamispohjaiset datamallit mahdollistavat osaamisvajeen ja koulutustarpeen näkyväksi tekemisen sekä tarkan osaamispohjaisen työmarkkina-analytiikan ihmisten, työpaikkojen, yritysten ja koulutuksen välillä. Malleja pystytään rakentamaan tekstimuotoisista tietomassoista yhdistäen tekoälyn eri menetelmiä, kuten luonnollisen kielen prosessointia ja itseorganisoituvaa oppimista.
Tämän Areenan osallistujaorganisaatiot; Tampereen korkeakouluyhteisö (Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu), Talous ja nuoret, Teknologiateollisuus, pääkaupunkiseudun 3AMK konsortio (Metropolian, Haaga-Helian, Laurean ammattikorkeakoulut) sekä Headai, kehittävät osaamisen digitaalisia palveluita yksilölle: nuorelle, tutkinto-opiskelijalle ja aikuiselle jatkuvan oppimisen tarpeisiin. Palveluissa yhteistä on, että keskiössä on yksilö, hänen osaamisensa ja niistä rakentuva tekoälypohjainen digitaalinen osaamisprofiili, joka auttaa yksilöä mahdollisuuksien navigoinnissa - osaamisen tunnistamisessa, työelämätaitojen valmentajana, kohdennetun kurssitarjonnan suosittelijana, omaa osaamistasoa vastaavien työpaikkojen löytämisessä jne.
Kukin Areenassa mukanaolija on kohdannut, pohtinut ja ratkaissut yksilölle keskeisiä datatalouden kysymyksiä ja pelisääntöjä; miten varmistetaan turvallinen ja kestävä datatalous, läpinäkyvä päätöksenteko, turvataan yksilöt oikeudet omaan dataan, pidetään huoli että yksilölle kuuluu oikeus hallita tietojaan ja varmistetaan ettei dataekosysteemin heikoinkaan lenkki voi koitua yksilön harmiksi.
Erilaiset ratkaisut ovat keväällä 2020 jo käytössä, pilotteina tai laajemmin jalkautuneina. Kukin osallistuja alustaa oman ratkaisunsa ja keskustelussa yhdistetään yhteiset teemat, haasteet ja onnistumiset yleisölle. Mydata-asiat ovat uusia mutta koskettavat kaikkia. Yhtälailla globaalissa tekoälykeskustelussa on olennaista pohtia eurooppalaiseen arvomaailmaan sopivat ratkaisut ja ottaa vahvaa johtajuutta asioiden kehittämisessä. Haluamme siksi tuoda tämän teeman ITK-Areenalle, edelläkävijäryhmän pohdittavaksi.
Esityksen tueksi mm seuraava materiaali https://clicinnovation.fi/wp-content/uploads/2019/02/Artificial-intelligence-reshaping-continuous-professional-development.pdf