Lukuisien pyyntöjen vuoksi ITK-jatkoaika: Tule ja tee esitysehdotus – Call for Papers - jatkoaika 7.11.2018 saakka!

ITK-konferenssi koostuu yli sadasta osallistujien ehdottamasta ja esittämästä esityksestä. Vähintään kolme arvioijaa arvioi ehdotukset blind review -menetelmällä. Toivomme sinun näköisiäsi ehdotuksia kokemuksistasi ja kokeiluistasi – niin onnistuneista kuin myös vähemmän riemukkaista. Voit lähettää ehdotuksia myös keynote speaker -puheenvuorojen asiantuntijoiksi.

 

Teemana on Muutos on mahdollisuus. Kuten tiedämme, muutos on mahdollisuus moneen suuntaan. ITK-konferenssi on tapahtuma, jossa rento ilmapiiri, luovuus ja innostus synnyttävät jo 30. kerran ITK-hengen ja -tunnelman. Tule mukaan toteuttamaan ITK-konferenssia ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi tekemällä oma esitysehdotus. Se voi liittyä esimerkiksi seuraaviin teemoihin tai olla ihan uusi näkökulma:

 

 • Digitaalinen muutos oppimisessa ja opetuksessa
 • Tulevaisuuden koulu ja tulevaisuuden taidot
 • Uudet sähköiset opetus- ja arviointikäytänteet
 • Robotiikka muuttaa yhteiskuntaa ja koulua
 • Miten oppia uusia taitoja muuttuvassa yhteiskunnassa?
 • Digitalisoituva yhteiskunta kohtaa opetuksen
 • Ohjelmoinnin opetus ja algoritminen ajattelu
 • Ilmiöpohjainen oppiminen – oppimisen muutos
 • Internet of Things ja sensorit opetuksessa ja oppimisessa

 

Mitä Call for Papers -prosessissa tapahtuu?

Valitse ehdotuslomakkeelta ensin ehdotuksellesi sopivin esitysmuoto. Voit jättää ehdotuksen johonkin viidestä eri esitysmuodosta:

 1. ITK-workshop (tutustu huolella workshop-sopimusmalliin ennen ehdotuksen lähettämistä)
 2. ITK-foorumi
 3. ITK-toimintasessio
 4. ITK-areena
 5. ITK-posteri

Esitysmuodot eroavat toisistaan esityksen keston, esitystavan ja toiminnallisuuden suhteen. Tarkemmat tiedot eri esitysmuodoista ovat ehdotuslomakkeella.

 

Kaikki saadut esitysehdotukset arvioidaan 5.-21.11.2018. Jokaisen ehdotuksen arvioi vähintään kolme arvioitsijaa ja arviointi toteutetaan blind review -menetelmällä.

 

Ehdotukset arvioidaan seuraavilla kriteereillä: esityksen toiminnallisuuden taso, aiheen sopivuus vuoden ITK-teemaan, aiheen uutuusarvo, kiinnostavuus ja sovellettavuus käytäntöön.

Esitysehdotuksen jättämisen vaiheet

 

Kun olet valinnut esitysmuodon, täytä siihen liittyvä ehdotuslomake. Ehdotuslomakkeella kysytään esityksen perustiedot ja sanallinen kuvaus siitä, mitä esitys sisältää. Kaikki ehdotukset arvioidaan sisällöllisen kuvauksen perusteella. Ohjelmaan voidaan valita vain rajallinen määrä ehdotuksia.

 

Kaikkiin esitysmuotoihin voi jättää hakemuksen yksin, mutta voit tehdä myös yhteisen hakemuksen useamman esiintyjän kanssa.

 

Ehdotuslomakkeen voi täyttää osissa ja tallentaa keskeneräisenä.

 

Myös yritykset voivat jättää esitysehdotuksen mutta kaupalliset mainospuheenvuorot eivät kuulu ITK-estradille.

 

Muista tallentaa ehdotus valmiiksi viimeistään 4.11.2018, jonka jälkeen kaikki ehdotuslomakkeet sulkeutuvat.

 

Valinnoista tiedotetaan ehdotuksen jättäneelle yhteyshenkilölle viikolla 49. Pidätämme oikeuden päättää lopullisesta konferenssiohjelmasta.

 

 

ITK-workshop-ehdotus (Workshop-päivä 20.3.2019)

Workshop on pääasiassa yhteen teemaan keskittyvä, joko puolen päivän tai koko päivän koulutustilaisuus. Puoli päivää klo 10-13 tai 14-17, koko päivä klo 10-17.

 

Workshop on toiminnallinen: osallistujat pääsevät tekemään ja jakamaan kokemuksiaan.

 

Kerro ehdotuksessasi workshopin aihepiiri, mitä aiotte tehdä ja mikä on osallistujan rooli workshopissa.

 

Arviointikriteerit: aiheen sopivuus vuoden ITK-teemaan, toiminnallisuuden taso, aiheen uutuusarvo, kiinnostavuus ja sovellettavuus käytäntöön.

 

Workshop-tilassa on käytettävissä yksi tietokone, tykki ja langaton verkkoyhteys. Tilassa ei ole osallistujille omia koneita. Tarkemmat tilatiedot ilmoitetaan myöhemmin.

 

Workshop-ehdotuksia hyväksytään tilojen sallima rajallinen määrä.

 

Järjestäjänä vastaat workshopin sisällön suunnittelusta ja toteutuksesta sekä hoidat pääosin workshopin markkinoinnin.

 

Huom. Ilmoita CfP-lomakkeessa mahdollinen halukkuutesi pitää workshopin lisäksi ennen konferenssia ITK-webinaari, n. 15 minuutin online-esitys aiheestasi.

 

Lisätietoa ja sopimusmalli workshop-järjestäjälle. Tutustu huolella workshop-sopimusmalliin ennen ehdotuksen lähettämistä.

ITK-foorumiehdotus 21.-22.3.2019

Foorumiesityksessä keskitytään yleensä yhden uuden digimaailmaa soveltavan pedagogisen kokeilun tai hankkeen tulosten esittelyyn.

 

Foorumiesityksessä on 25 min. sinun tarinaasi ja 5 min. aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Esityksen kokonaiskesto on 30 min.
Suosituksena on yksi esiintyjä ja korkeintaan kaksi, mikäli esiintyjillä on eri rooleja.

 

Tee ehdotuksestasi napakka. Aloita siitä, mihin ongelmaan / haasteeseen / mahdollisuuteen lähditte hakemaan vastausta. Kerro, miten sen teitte, miten kävi ja mitä tästä voimme oppia.

 

Arviointikriteerit: aiheen sopivuus vuoden ITK-teemaan, aiheen uutuusarvo, sovelluksen / hankkeen / pedagogiikan innovatiivisuus ja sovellettavuus käytäntöön.

 

Foorumiesitysehdotuksia hyväksytään konferenssiohjelmaan n. 80 kpl.

 

Huom. Ilmoita CfP-lomakkeessa mahdollinen halukkuutesi pitää lisäksi ennen konferenssia ITK-webinaari, n. 15 minuutin online-esitys aiheestasi.

ITK-toimintasessiot 21.-22.3.2019

Toimintasessio on nimensä mukaisesti toiminnallinen kokonaisuus, jossa on aktiivista toimintaa yksin tai yhdessä.
Toimintasession kokonaiskesto on 1 h 15 min. Siinä ajassa voi olla esim. useita eri toimintatapoja intropuheista yhdessä työskentelyyn ja tutustumiseen.

 

Toimintasession toteutukseen kannattaa koota hyvä tiimi, jolla on erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia teeman ympäriltä.
Perustele, miksi aihepiirisi on tärkeä ja sopii toimintasessioksi. Rakenna kokonaisuus monipuoliseksi ja innostavaksi.

 

Arviointikriteerit: aiheen sopivuus vuoden ITK-teemaan, aiheen uutuusarvo ja merkittävyys, toteutustavan kiinnostavuus ja pedagoginen näkökulma.

 

Pääasiassa isommissa saleissa pidettäviä toimintasessioita hyväksytään mukaan rajallinen määrä.

 

Huom. Ilmoita CfP-lomakkeessa mahdollinen halukkuutesi pitää lisäksi ennen konferenssia ITK-webinaari, n. 15 minuutin online-esitys aiheestasi.

ITK-areena 21.-22.3.2019

UUTTA ITK:ssa: Ehdota Areenaa!

ITK-Areena on Aulangon Areenalla tapahtuva tilaisuus. Areena-tilaisuuden kesto on 1 tunti.

 

Areena on iso tila (yleisöä sopii satoja), joten sinne toivotaan esityksiä, jotka kiinnostavat laajalti ITK-yhteisöä.

 

Voit ehdottaa Areenalle tapahtumaa, jonka joko järjestät itse tai toivot meidän järjestäjien organisoivan yhdessä kanssasi. Voit myös antaa meille ideoita Areenoiden sisällöistä, esiintyjistä ja me järjestämme sen, jos esitys saa riittävästi kannatusta arvioinnin yhteydessä.

ITK-posteriehdotus 21.-22.3.2019

Posterit ovat esillä näköalapaikalla, ja niistä koostetaan myös verkkoposterinäyttely.

 

ITK-posterin avulla on tarkoitus esittää tutkimustuloksia ja / tai kehittämisprojekteja, tiedottaa ja / tai mainostaa. Kerro ehdotuksessasi, mitä haluat esittää ja miksi juuri posterina. Muista teema ”Muutos on mahdollisuus”.

 

Arviointikriteerit: aiheen sopivuus vuoden ITK-teemaan, aiheen uutuusarvo ja kiinnostavuus sekä sovelluksen / hankkeen / pedagogiikan innovatiivisuus ja sovellettavuus käytäntöön.

 

Posterin esittelijät ovat sovittuina aikoina yleisön tavattavissa.

 

Huom. Ilmoita CfP-lomakkeessa mahdollinen halukkuutesi pitää lisäksi ITK-webinaari, n. 15 minuutin online-esitys aiheestasi.

 

Keynote speaker -ehdotus

Kenet haluaisit ITK-konferenssiin asiantuntija- tai keynote-puheenvuoron pitäjäksi? CfP-lomakkeella voit esittää myös keynote speaker -toiveita. Kerro lomakkeella ehdokkaan yhteystiedot ja perustele lyhyesti, miksi juuri hänet pitäisi kutsua puhujaksi.